Cea mai clară ecografie realizată vreodată. Imagini video cu un fetus de 20 de săptămâni, mișcând în burta mamei

Anca Vlad

  Cea mai clară ecografie. În perioada sarcinii ai simțit, cu siguranță, mișcări mai bruște și mai puternice ale bebelușului și te-ai întrebat curioasă ce face acolo și de ce se mișcă atât de tare încât te întoarce de pe o parte pe alta.

  Pentru a da un răspuns la această întrebare, îți prezentăm cea mai clară ecografie realizată vreodată, oferită de Telegraph Science and Tech. Acesta e de departe unul dintre cele cool lucruri pe care le poți vedea când vine vorba despre sarcină.

  Potrivit The Daily Telegraph, imaginile au fost obținute cu ajutorul ultrasunetelor ghidate de computer. Poți vedea astfel fătul jucându-se cu cordonul ombilical, întorcând capul dintr-o parte, în alta, sau întinzându-se în uterul mamei ca să-și dezmorțească piciorușele.

  Imaginea e cu adevărat tulburătoare când, pentru un moment, burta mamei se cutremură pur și simplu. În realitate, așa arată când bebelușul lovește tare.

  Cea mai clară ecografie realizată vreodată. La ce folosește ecografia

  Ideea din spatele acestei tehnologii avansate este „să permită scanarea fătului și să descopere anomaliile în mod automat”. Statistic, numai 50% dintre anomalii sunt detectate în a 20-a săptămână de sarcină. Combinând această tehnologie cu altele mai avansate (cum ar fi cele cu ajutorul cărora poți păstra claritatea imaginii chiar și atunci când fătul se mișcă), medicii vor putea detecta complicațiile mai devreme decât o făceau până acum.

  Probabil că mămicile copiilor de 10-12 ani regretă că atunci când au fost însărcinate nu exista tehnologia 3-D, dacă nu din alt motiv, cel puțin pentru faptul că și-ar fi dorit un clip asemănător în albumul copilului. Ce să mai spunem de cele care au născut în urmă cu 30 de ani și mai bine, când aflau sexului copilului abia după ce-l aduceau pe lume?

  Îți recomandăm și următoarele articole: 

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa