Ce se întâmplă în al doilea trimestru de sarcină și cum ai grijă de sănătatea ta și a copilului

TOTUL DESPRE MAME

Primul trimestru de sarcină s-a încheiat cu bine, iar odată ce ai intrat în trimestrul al doilea, copilul începe să crească și să se dezvolte precum Făt Frumos. Dacă la începutul acestui trimestru are dimensiunile unei păstăi de mazăre, la finalul lui, adică în săptămâna 28, este cât o vânătă mare.

Pentru ca el să se dezvolte cum trebuie, nu uita să continui administrarea de vitamine prenatale și să te hrănești corespunzător. Vitaminele prenatale vor completa lipsurile din dietă și te vor ajuta să fii mai puternică pe perioada celor nouă luni de sarcină.

Cum poți ajuta la dezvoltarea creierului și a vederii

La finalul celei de-a 12-a săptămâni de sarcină, medicul îți va recomanda să treci de la administrarea de Femibion 1 la cea de Femibion 2. De ce este important să îi urmezi sfatul?
Pentru că, de acum și până în momentul în care închei alăptarea, trebuie să îi asiguri celui mic nivelul optim de folați și DHA, adică Omega 3. Femibion 2 conține DHA, Metafolin® si acid folic precum și complex de vitamine B, vitamina C şi E si iod.

Aceasta este perioada în care se dezvoltă creierul și vederea, iar DHA este un acid gras esențial în acest moment, dat fiind faptul că 70% din dezvoltarea creierului are loc când fătul este în burta mamei și doar 15% în timpul primului an de viață. În săptămâna 26 de sarcină, ochii lui încep să se deschidă, până acum pleoapele fiind închise. Tot acum este momentul în care fătul începe să vadă lumina, prin abdomenul mamei. În această perioadă, gravidele simt cum crește activitatea fetală, iar acest lucru se explică prin faptul că și creierul celui mic este din ce în ce mai dezvoltat și generează tot mai multe răspunsuri.

Un IQ mai mare

În cazul în care nu îi este asigurat acum aportul optim de DHA, copilul tau ar putea avea o acuitate vizuală mai redusa. Pentru ca tu esti singura lui sursa de DHA, inclusiv comunicarea va fi influențată de acest aspect, abilitățile reduse de comunicare fiind legate și de nivelul redus de DHA al mamei in timpul sarcinii. Studiile arată că DHA, administrat zilnic începând cu trimestrul 2 de sarcină și până la sfârșitul perioadei de alăptare, contribuie la o mai bună coordonare motorie și oculară la vârsta de 2,5 ani, la îmbunătățirea acuității vizuale, la creșterea sensibilității retinei, la îmbunătățirea IQ-ului copilului.

Te-ar mai putea interesa