Bebeluș suspect de bridă amniotică. „Când am citit ce este brida, m-am îngrozit instant”

TOTUL DESPRE MAME
Bebeluș suspect de bridă amniotică

  Bebeluș suspect de bridă amniotică. Probabil cea mai traumatizantă situație pentru o viitoare mămică are legătură cu avertizarea primită de la un medic că ar putea naște un copil cu o malformație.  Este cazul de mai jos, în care gravida a fost anunțată de ginecolog că bebelușul are o bridă amniotică, problemă care poate afecta fața, brațele, membrele inferioare sau degetele de la picioare ale bebelușului, ajungându-se inclusiv la amputația de membre. 

  „Am aflat că sunt însărcinată într-o zi de februarie, iar cu mare bucurie a doua zi am făcut programare la doctor. Doctorul îmi confirma că da sunt însărcinată, atât eu cât și soțul meu ne-am bucurat enorm, ba chiar ne-a chemat săptămână următoare să îi ascultăm inimioara copilului.

  Am revenit la control să-i auzim inima cum bate iar într-un final am reușit. Soțul se uita mirat, nu știa ce se aude, i-am spus „Este inimioara bebelușului”…A a scos telefonul și a înregistrat (și până în ziua de azi avem pe telefon înregistrarea).

  „Când am citit ce este brida, m-am îngrozit instant”

  Toate bune și frumoase până în săptămâna a 9-a de sarcina, când medicul a descoperit la control că am ceva acolo. Fiind pe grabă să mă și interneze nu am dat multă importanță la ce „apăruse”. Seara stăteam în salon și așteptam să vina doctorul la mine pentru a vorbi.

  Doctorul a venit și îmi spune că am o bridă amniotică (n.r. brida amniotica este o anomalie congenitala rară care apare atunci când amnionul, membrana internă a sacului amniotic în care se dezvolta fătul, se rupe. Apar benzi fibroase care se pot înfășura strâns în jurul copilului, cu afectarea circulației din zona respectiva. De regulă,  mâinile și picioarele sunt porțiunile cele mai lezate, însă brida amniotica poate deteriora fata, bratele, membrele inferioare sau degetele de la picioare. Efectele pot varia, de la apariția unor șanțuri la nivelul pielii, până la deformarea severă sau chiar amputația membrului respectiv).

  I-am spus medicului: Ok, bun, ce este brida? Răspunsul medicului a fost o să vorbim mâine. Nelămurită am intrat pe Google să aflu despre aceasta BRIDA, m-am îngrozit instant, am început să plâng, nu știam ce să fac, eram în spital  iar colegele de cameră deja dormeau… soțul îmi scria să mă calmez totuși să așteptam până mâine să vorbim cu doctorul.

  Bebeluș suspect de bridă amniotică. La control întrebam mereu: „Mai este acolo?”, „A dispărut?”.

  A venit și ziua de mâine, vorbind cu el îmi spune că aceea brida este o pielita care se creează în sacul amniotic și dacă copilul se prinde de aceea „pielita” se naște cu malformații și că nu există remediu, nu aveam decât să așteptam un miracol.

  Zilele treceau, eram la marginea prăpastiei și nu îmi puteam imagina cum copilul meu se putea naște fără o mână, degete… NU, NU nu puteam să accept asta de ce tocmai la mine…

  La control întrebam mereu: „Mai este acolo?”, „A dispărut?”.

  În fiecare zi și seara mă rugam la Dumnezeu să aibă grija de bebelușul meu. Vorbeam cu el și îi spuneam să aibă grija să se ferească de acel „rău” că mami este cu el și vrea cât mai mult să fie bine. Eu și soțul luasem deja în calcul și avortul (nu era vorba că mă chinuiam eu, dar cum să-mi chinui copilul…).

  Când am intrat în luna a 8-a acea brida era tot acolo, băiețelul meu nu se apropia de ea, în data de 2 octombrie merg la control, brida era tot acolo și hotăram să fac cezariana (din anumite motive).

  Bebeluș suspect de bridă amniotică. „Nu am intrat în sală fără să cer să filmeze momentul”

  Merg acasă că să revin undeva la jumătatea lunii pentru a mă programa să facem cezariana, dar băiețelul meu a hotărât să vină mai devreme. Am ajuns la spital fără dureri, fară contracții.

  Uf momentul mult așteptat a venit, nu îmi puteam scoate din cap cum este, este întreg…  Pe masa de operație asistentele pe lângă mine fiecare făcea câte ceva, însă nu am intrat în sala de operații până nu una din asistente nu și-a luat telefonul pentru a poza și filma momentul.

  Bebeluș suspect de bridă amniotică. „Strigam la doctor să-l scoață mai repede…”

  Asistenta filma iar eu pe masa strigam la doctor să-l scoață mai repede nu mai puteam, voiam să-l văd, să scape din „pericol” să vina în brațele mele unde aveam să-l protejez de tot răul.

  Și băiatul meu a venit, am tipat taree la doctor „ARATA-MI-L”. Medicul mi l-a arătat punându-mi-l chiar pe față. Băiatul meu era bine, întreg, un grăsan de 3,160 kg, cuminte și frumos. În acel moment puteam să mor pentru că al meu copil era bine.

  Mulțumim Lui Dumnezeu că acum suntem bine sănătoși. Doamne ajuta mămicilor și Sănătate!”

  Simona Nicoleta

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa