27 idei prin care să anunți că ești însărcinată

Georgiana Mihalcea, redactor
idei prin care sa anunti ca esti insarcinata
Ai văzut cele două liniuțe roz și nu știi cum să dai celor dragi vestea cea mare? Te va ajuta articolul nostru! FOTO: Shutterstock

Cauți idei prin care să anunți că ești însărcinată? Nu există nimic mai frumos decât vestea că un copil va veni pe lume! Indiferent dacă este primul sau al zecelea, întotdeauna îți vei pune întrebarea când să anunți sarcina și cum. De la subtil, la amuzant, de la romantic, la jocuri diverse, am adunat cele mai drăguțe 27 de idei prin care să anunți că ești însărcinată, cu care îi vei surprinde cu siguranță pe cei din jur. Citește-le pe toate și alege-le pe cele care ți se potrivesc cel mai bine.

Din capul locului îți spunem că este important să măsori tonul și stilul anunțului tău, având în vedere publicul ales. Pentru a te ajuta să alegi starea de spirit potrivită pentru moment, am împărțit cele mai bune 27 de idei prin care să anunți că ești însărcinată în 5 categorii:

  • emoționant
  • amuzant
  • subtil
  • romantic
  • jucăuș

Când și pe cine anunți că ești însărcinată

Nu există un răspuns corect ori greșit la întrebarea când să le spui oamenilor că ești însărcinată. De obicei, partenerul mamei este prima persoană primește fericita veste. Cu toate acestea, în ceea ce privește prietenii și familia, mulți viitori părinți preferă să aștepte până ce sarcina împlinește 12 săptămâni. Atunci este și momentul la care se poate afla și sexul copilului, și anunțul va fi astfel personalizat. Pe de altă parte, informând din timp prietenii apropiați și membrii familiei, îți poate fi de folos când simptomele comune ale primului trimestru îți vor ridica ceva probleme.

Anunțarea sarcinii colegilor de serviciu și cercului mai larg de prieteni și cunoștințe este desigur o alegere personală. Reține, totuși, că prietenii ar putea avea nevoie de timp pentru a planifica din timp un „baby shower”- eveniment care începe să se împământenească și pe la noi, iar la locul de muncă va fi nevoie de timp pentru a ți se găsi un înlocuitor cât timp tu vei fi în concediu de maternitate. Iată variante de a da celor apropiați vestea cea mare:

Idei emoționante prin care să anunți că ești însărcinată

Fursecuri personalizate: fă prăjituri personalizate și decorează-le cu imagini asociate bebelușilor, cum ar fi suzete, ursuleți de plus și jucării pentru copii. Unele fursecuri pot avea mesaje speciale precum „Vei fi bunică!” sau „Tati de doi!” ori celebrul „O să avem un nepoțel!”

În aer liber: fă o drumeție cu partenerul tău până în vârful unui deal sau unui munte, având cu voi un rucsac de mărimea unui copil. Ajunși acolo, fotografiați-vă ținând fiecare de câte o bretea rucsacul și postați imaginea pe rețelele de socializare cu un text scurt precum „Cucerirea unui nou munte” sau „Începutul unei noi aventuri”.

Răsad într-un ghiveci: Pune un răsad mic într-un ghiveci micuț între două plante mature și fă o fotografie. Postează pe rețelele de socializare pentru a vedea cine poate ghici ce înseamnă sau folosește o descriere amuzantă a anunțului despre sarcină, cum ar fi „O mică plăntuță crește!”

Frate de companie: dacă ești un iubitor de animale de companie, fă-i câinelui sau pisicii o eșarfă, un tricou cu mesajul „Părinții mei îmi fac un frate de companie”. Dacă ai un animal de companie mai exotic (papagal, hamster etc), îl poți fotografia în timp ce doarme într-un cărucior de bebe de jucărie, îsoțit de un mesaj similar.

Plaja la apus: dacă mergi la plajă, fă o fotografie romantică la apus, cu partenerul tău, în timp ce stați pe șezlonguri. Așază între voi un șezlong mai mic, iar voi vă țineți de mână peste el. Veți crea o imagine mai mult decât sugestivă.

Spune „Barzaaa”! În timp ce faci o fotografie de familie, în loc să strige toată lumea „brânză”, pune-i să strige: „Barzaaa!” Cea mai bună parte a acestei idei de anunț că ești însărcinată va fi reacția imediată a familiei tale, care va fi surprinsă de camera!

Idei amuzante prin care să anunți că ești însărcinată

Sesiune foto în construcție: poartă o cămașă cu semnul rutier „Atenție, denivelări!” peste burtă, în timp ce partenerul tău ține o pancartă pe care scrie „În construcție”. Puteți purta căști de protecție pentru și mai multă distracție!

Ice, Ice, Baby: Folosește celebrul vers „Ice, ice, baby” de la artistul Vanilla Ice pentru a anunța pe toată lumea că ești însărcinată. Cere-i partenerului tău să țină doi saci de gheață și să stea în dreapta ta. Apoi arată-ți burtica și roagă unui prieten să facă o fotografie. Până la urmă, toată lumea va deschifra mesajul: gheață, gheață…. bebe!

„A mușcat”: Pune pe masă o imagine de la ecografia de sarcină, ia 2 undițe de jucărie și doi ursuleți de pluș și pune-i să „pescuiască” pe marginea pozei de la medic. Postează fotografia cu mesajul „A mușcat”- așa cum spun pescarii când sunt pe baltă!

Al treilea jucător: Dacă toată România se pricepe la fotbal, de ce să nu faci anunțul în acest stil? Inscripționează două tricouri de adulți cu numerele 1 și 2, și un tricou minuscul cu numărul 3. Fotografiază-le alături de o minge și postează cu mesajul scurt „Ne mărim echipa!”

Idei subtile prin care să anunți că ești însărcinată

Surpriză la cină: Ieși la cină cu familia și adu și fotografia de la ecografie. Odată ce toată lumea s-a instalat și vorbește, scoate fotografia și ține-o în liniște în fața ta până când cineva observă.

Livrare scutece: comandă online un pachet de scutece și șervețele umede pentru bebeluși și cere-i partenerului să deschidă ușa când sosește curierul. Sau, dacă nu e acasă, așteptă-l vă vină să deschideți cutia împreună. La început s-ar putea să fie confuz cu privire la motivul pentru care ai comandat articole de bază pentru bebeluși, dar în cele din urmă își va da seama!

Micul mesager: Dacă ai deja un copil, fă-i o pancartă pe care să scrie „copilul singur” barat și înlocuit cu „fratele mai mare” sau „sora mai mare”. Roagă-l să intre în camera unde prietenii și familia s-au adunat!

Răvașe ascunse în prăjituri: Coace sau dă comandă la o coferărie din zona ta de prăjiturele în care să ascunzi mici răvașe prin care să faci marele anunț. Poți chiar să personalizezi fiecare mesaj pentru anumiți membri ai familiei, doar să ai grijă să nu le amesteci accidental!

Farfurii personalizate: Invită la masă la tine cei mai importanți membri ai familiei și comandă din timp farfurii personalizate pe mijloc cu mesaje precum „O să fii bunic”. Servește-i fiecărui membru felul de mâncare și așteaptă entuziasmul când prima persoană își termină masa!

Mesagerul din fundul cănii: Servește-ți partenerului și/sau falia ori prietenii cu o cafea, în căni special făcute, care au inscripționat mesajul „Vom avea un copil”.

Playlist special: Creează o listă de redare pe Youtube sau pe Spotify cu cântece despre calitatea de părinte și despre iubirea unui copil. Dă play atunci când ești cu partenerul tău ori cu alți oameni dragi și vezi cât timp le ia să se prindă.

Idei romantice prin care să anunți că ești însărcinată

Selfie prin poștă: Fă-ți un selfie cu testul de sarcină, apoi imprimă fotofrafia și pune-o într-un plic, în cutia poștală, cu o felicitare adresată partenerului tău. Va fi emoționat până la lacrimi!

Cabina foto: surprinde-ți partenerul cu vestea cea mare într-o cabină foto în timp ce camera face mai multe fotografii. Reacția sa surprinsă în timp real va fi o amintire memorabilă pentru totdeauna!

Sedință foto profesională: Rezervă o șefință foto și cere-i fotografului să vă pună la dispoziție o tablă pe care să vă scrieși mesaje romantice în timpul său. Mesajul tău final va fi ceva de genul „Sunt însărcinată”. Fotograful va surprinde pe loc reacția partenerul tău.

Masă pentru trei: Rezervă o masă la restaurantul vostru preferat, și roagă personalul să adauge la masă un scaun special pentru copii. Cu siguranță viitorul tătic se va emoționa din prima clipă.

Cadou surpriză: împachetează într-o o cutie articole pentru bebeluși, cum ar fi îmbrăcăminte, obiecte de igienă, jucării de pluș etc. și fă-o cadou partenerului tău. Pentru un plus de suspans, adaugă deasupra multă hârtie de protecție și așteaptă până ce partenerul tău va înțelege mesajul.

Idei de jocuri prin care să anunți că ești însărcinată

Întrebări de familie: organizează cu cei dragi o seară de jocuri de familie cu întrebări și răspunsuri (se găsesc în librării nenumărate variante) și fă întrebarea ta finală ceva de genul: „Când va deveni fetița noastră soră mai mare?” sau „Ce se va întâmpla în 9 luni pentru ca familia noastră să fie un pic mai mare?”

Scrable: Dacă se poate, fă ca mesajul final de pe tabla de joc să fie „Sunt înscărcinată!”

Mima: în timpul unui joc de mima, dă-i persoanei care nu știe încă despre sarcină un cartonaș pe care scrie „Persoană însărcinată” sau „Bunică” și dezvăluie vestea cea mare odată ce ceilalți ghicesc ce mimează!

Vântătoarea de comori: Roagă-ți partenerul sau familia restrânsă să urmeze o serie de indicii, ultimul indiciu îi va conduce la tine, iar tu poți anunța că ești însărcinată!

Puzzle personalizat: Comandă un puzzle personalizat cu piese mai mari, astfel încât să nu dureze prea mult timp pentru a-l asambla. Cu siguranță, cineva va observa în cele din urmă mesajul înainte ca puzzle-ul să fie finalizat, dar surpriza va fi uriașă pentru toți cei implicați.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa