Chiar dacă e mai potrivită pentru zilele de primăvară, fină catifelată și delicioasă, supa-cremă de sparanghel poate fi consumată oricând, fiind recunoscută pentru aportul de energie și vitamine. Celor care doresc să o încerce, le oferim rețeta chefului Adi Hădean.
Ingrediente pentru patru porții:
10 tulpini de sparanghel
o ceapă mare
ulei
un cartof
2 litri de supă de pui
piper
400 de grame de brânză dată pe răzătoarea mică.
Mod de preparare:
Tocați ceapa și căliți-o în ulei. Când se aurește puneți sparanghelul tăiat felii mai groase. Lăsați câteva minute după care adăugați supa de pui și cartoful tăiat cubulețe. După ce s-au fiert legumele, pasat bine cu blenderul vertical până obțineți o cremă pe care o puneți înapoi pe foc mic și adăugați treptat brânza. După fiecare porție adăugată, amestecați vârtos. Supa se servește cu crutoane sau cu biscuiți.
Dacă doriți o supă mai consistentă, încercați rețeta oferită de petitchef.ro.
Ingrediente pentru două porții:
1 mănunchi de sparanghel verde
4 gr. unt
2 cepe medii, tocate mărunt
1 cartof roșu potrivit, curățat și tăiat felii
1,5 l supă de legume
1 legătură de pătrunjel
1 cană smântână grasă
Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Puneți mugurii într-un vas cu apă care fierbe și lăsați-i în jur de 3 minute (să rămână al dente). Scurgeți-i și puneți-i sub jet de apă rece. În apa în care au fiert mugurii, puneți tulpinile tăiate și lăsați-le 5 minute. Scurgeți și clătiți cu apă rece. Topiți untul într-un vas și puneți ceapa și cartofii. Nu le prăjiți, ci lăsați pe foc până se aurește ceapa. Adăugați supa, sparanghelul și legătura de pătrunjel și lăsați pe foc până se fierb cartofii.
Scoateți pătrunjelul, lăsați să se răcească un pic, apoi pasați legumele cu blenderul. Puneți din nou pe foc, adăugați smântâna, sare și piper după gust și amestecați până la omogenizare. Serviți supa-crema de sparanghel cu mugurii al dente.