Supă cremă de legume pentru bebeluși. Rețeta cel mai des folosită

Cristina Călin, redactor
supă cremă de legume pentru bebeluși

Nu există o rețetă universal valabilă pentru supă cremă de legume pentru bebeluși. Unele mame folosesc doar morcov, cartof și păstrârnac, altele doar morcov și păstârnac. Mai poți pune și o bucată mică de dovlecel sau ardei gras, dar după ce constanți că bebelușul primește bine rădăcinoasele. Oricum, pe măsură ce copilul crește vei tot adăuga legume în supă.

Atunci când mergi la cumpărături pentru a face supă cremă de legume pentru bebeluși ai grijă la sursele de unde achiziționezi. Indicat este să alegi legume din cultură ecologică. Pentru că acest lucru nu este posibil tot timpul ai grijă ca producătorul să fie unul de încredere.

Ingrediente

Mod de preparare supă cremă de legume pentru bebeluși

Morcovul se curăță bine, se spală sub jet de apă rece având grijă să nu rămână impurități. Se taie în două. Cartoful se curăță de coajă, se spală sub jet de apă rece cu grijă și se taie în cuburi. Păstârnacul se curăță, se spală cu apă din abundență și se taie în două. Țelina se curăță de coajă și se spală sub jet de apă rece. Se taie în cuburi.

Legumele se pun la fiert în apă rece. Vasul se acoperă. Se lasă să fiarbă 30 de minute. Se încearcă din când în când legumele cu furculița pentru a vedea dacă s-au înmuiat.

Când legumele sunt gata, se scot cu ajutorul unei spatule cu găuri. Supa se păstrează. Legumele se pasează cu un blender. Dacă bebelușul este foarte mic se face supa foarte fină. Dacă copilul este un pic mai mare și are deja dinți, legumele se pot pasa și cu furculița.

Se amestecă bine cât să se omogenizeze. În funcție de consistența dorită se mai poate adăuga din zeama în care au fiert legumele.

Dacă rezultă o cantitate prea mare de supă cremă de legume pentru bebeluși, ce rămâne se poate porționa și congela.

Zeama în care au fiert legumele se poate congela și ea. Ulterior poate fi folosită pentru a fierbe în ea carne pentru supa de carne.

Își recomandăm și următoarele rețete:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa