Uleiul de susan: mai bun decât de măsline? Iată cum se folosește!

Iulia Mirică

  Uleiul de susan are beneficii pentru sănătate, care includ capacitatea sa de a stimula sănătatea părului și a pielii, creșterea oaselor puternice, reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățirea sănătății inimii, gestionarea anxietății și a depresiei, stimularea sănătății dentare, prevenirea cancerului, îmbunătățirea procesului digestiv și reducerea inflamațiilor.

  Uleiul de susan, care provine din semințele de susan, este unul dintre cel mai puțin cunoscute uleiuri vegetale dar este, de fapt, una dintre cele mai sănătoase alternative la opțiunile normale ale uleiurilor vegetale.

  Uleiul de susan a devenit destul de popular în ultimii ani, și asta nu doar pentru că are un proces de extracție relativ ieftin. Acest tip de ulei este obținut cel mai bine atunci când semințele sunt complet coapte, ceea ce înseamnă că se sparg cojile exterioare. Uleiul de susan poate fi folosit la gătit și este cel mai frecvent utilizat în bucătăria asiatică, inclusiv chinezească, japoneză și în Asia de Sud, precum și în preparatele din Orientul Mijlociu. Iată o listă cu beneficiile pe care le are pentru sănătate uleiul de susan și cum ne poate ajuta să rezolvăm diferite probleme din viața de zi cu zi!

  Ulei de susan pentru creșterea oaselor

  Există mai multe minerale importante care se regăsesc în compoziția uleiului de susan, în special cupru, zinc și calciu. Aceste trei minerale sunt parte integrantă a creșterii oaselor în organism, ceea ce înseamnă că prin menținerea unui nivel adecvat de ulei de susan în dieta ta, vei putea să susții dezvoltarea oaselor, precum și viteza vindecării și regenerării acestora. Pe măsura ce înaintăm în vârstă, uleiul de susan ne poate ajuta să evităm osteoporoza și diverse alte deficiențe legate de slăbiciunile oaselor.

  Ulei de susan contra anxietății și depresiei

  Tirozina este un aminoacid care se găsește în cantități relativ mari în uleiul de susan. Aceasta a fost legată direct de activitatea și eliberarea serotoninei în creier, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit prin inundarea corpului cu enzime și hormoni ce ne fac fericiți. Cu alte cuvinte, atunci când suferiți de anxietate sau depresie, uleiul de susan poate da un impuls pozitiv.

  Ulei de susan pentru sănătatea părului

  Uleiul de susan a fost folosit în mod tradițional pentru îmbunătățirea firelor de păr. Acesta poate preveni căderea părului și vă poate ajuta să închideți nuanța firelor. În plus, efectele anti-bacteriene ale acestui ulei pot ajuta la eliminarea oricăror agenți patogeni sau organisme străine care atacă pielea capului sau părul.

  Ulei de susan pentru sănătatea pielii

  Uleiul de susan are un conținut important de zinc, care este unul dintre cele mai importante minerale din organism pentru piele. Acesta poate crește elasticitatea și finețea pielii, ajutând la reducerea aspectului petelor cauzate de vârstă. De asemenea, poate elimina afecțiuni ale pielii, inclusiv îmbătrânirea prematură a acesteia. Uleiul de susan poate fi utilizat și ca protecție solară, deoarece creează un strat protector pe piele, care reprezintă un alt mod de a proteja organismul de substanțele sau toxinele care intră în piele. În unele culturi, uleiul de susan a fost utilizat chiar pentru a trata bolile fungice de piele.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa