Beneficiile fructului avocado. De ce e bine să îl consumăm

Delia Grigoroiu
beneficiile fructului avocado masă
Astăzi povestim despre beneficiile fructului avocado. Consistența lui cremoasă și gustul relativ neutru îl fac o alegere bună ca aliment de diversificare.
beneficiile fructului avocado masă
Astăzi povestim despre beneficiile fructului avocado. Consistența lui cremoasă și gustul relativ neutru îl fac o alegere bună ca aliment de diversificare.

Beneficiile fructului avocado – De ce ne place avocado atât de muuult?

Obiceiurile pe care le implementezi timpuriu în viața copilului tău vor stabili fundamentul  dezvoltării lui fiziologice și imunologice. Un copil obișnuit de mic să mănânce sănătos de mic va cere și va alege mâncare sănătoasă și mai târziu. Astăzi povestim despre beneficiile fructului avocado.

Consistența lui cremoasă și gustul relativ neutru îl fac o alegere bună ca aliment de diversificare. Deși este tratat ca o legumă, avocado este de fapt un fruct, plin de beneficii atât pentru copii, cât și pentru noi, adulții (inclusiv pentru femeile însărcinate sau cele care alăptează).

Beneficiile fructului avocado și vitaminele

Fructul de avocado conține folați, care promovează multiplicarea celulară (procesul fiziologic de crestere), vitamina E, atât de necesară pentru sănătatea inimii, circulației, părului și unghiilor, și vitamina C și B6 pentru sistemul imunitar.

Beneficiile fructului avocado – Grăsimile bune

O porție din acest fruct conține 3,5 g de grăsimi nesaturate, folosite de corp pentru corecta funcționare a sistemului nervos. Textura sa  inconfundabilă este dată exact de acest conținut de grăsimi, care oferă un bun prilej de a fi amestecat cu alte legume, fără a folosi un adaos de uleiuri.

Cum alegem un avocado bun?

Mulți sunt descurajați de faptul că pare dificil să nimerești un fruct bine copt. De fapt, trebuie să ții cont de 3 reguli simple:

1. Fructul trebuie să aibă o codiță mică atașată sau, dacă nu o are, coaja să fie intactă.

2. Atunci când este apăsat cu degetul, să fie ușor moale, însă încă ferm (cam la fel ca bananele).

3. Odată cumpărat, fructul de avocado trebuie îl folosit în cel mult 3 zile.

Există două feluri de avocado

La noi pe piață găsim în mod constant avocado verde, care în timpul coacerii își modifică subtil culoarea, coaja devenind ușor mată, însă câteodată găsim și „avocado negru” care, în timpul aceluiași proces, devine un verde închis către mov închis. Ambele sunt comestibile, iar gustul lor nu diferă aproape deloc.

Avem avocado. Ce facem cu el?

Guacamole: o pastă rapidă din avocado strivit cu roșii, ceapă verde, chimen și putină sare. O combinație demnă de restaurant pe care o poți face acasă cu un buget redus.

Salată de crudități de sezon cu avocado. În salata noastră obișnuită, adăugăm cubulețe de avocado.

Piure de rădăcinoase cu avocado, ca garnitură sănătoasa la o cină sau prânz. Atenție, fructul de avocado nu se gătește, ci se adaugă mereu crud.

Cremă din fructe pasate cu avocado pentru un rezultat cremos și fin.  Acest preparat poate fi mâncat la temperatura camerei sau dat la congelator și savurat într-o zi cu soare drept înghețată.

Voi cum savurați fructele de avocado?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa