Reţeta pentru o seară liniştită, copii veseli şi părinţi descurcăreţi (P)

Raluca Dumitrică
seara-linistita-totul-despre-mame

  Borcănaşele cu cereale de la HiPP au adus, surprinzător, o seară liniştită pentru întreaga familie!

  Nici nu ştiţi ce bucurie este să fii gravidă într-un anotimp cu temperaturi plăcute. Vremea e caldă şi poţi îmbrăca haine vaporoase, reuşeşti să bagi lejer picioarele în sandale, fără să fii nevoită să te apleci să-ţi legi şireturile şi, spre disperarea vecinilor, după ce naşti, nici căciuliţă lui bebe nu-i trebuie. Dar la toate astea se mai adaugă o bucurie pe care am testat-o cu ultimul copil: ne-am bucurat amândoi de gusturile sezonului şi am dus bucuria mai departe, în anotimpul friguros!

  Cum alăptarea nu presupune că mama nu are voie să mai mănânce fructe, nu vreţi să vă spun câte kilograme de fructe de toate felurile am savurat eu pe parcursul acelei perioade. Fructe dulci, fructe zemoase, fructe parfumate şi atât de ispititoare, mâncate la orice oră din zi. Printre aceste fructe preferate s-au numărat şi caisele. Două, trei, opt sau zece, mă dădeam în vânt după ele. Eu mâncam de zor, copilul sugea liniştit, vântul ne bătea prin părul ambelor şi totul era minunat şi relaxant. N-aveam de unde să bănuiesc că ceva din acel moment urmă să se întoarcă la noi peste câteva luni, în plin sezon de toamnă-iarnă.

  Fructele, prietenii copiilor

  Chiar în acele luni friguroase am început diversificarea mezinei, etapă buclucaşă şi amuzantă. Când i-am introdus fructe în meniu, primele către care ne-am îndreptat au fost cele de sezon. Pentru că oferta era limitată, copila cea mică nu era mare amatoare de fructe şi singurele cu care nu dădeam greş erau bananele, merele şi avocadoul. Asta până când în prim plan au apărut alte fructe, destul de greu de obţinut în noiembrie şi care nu erau altele decât… caisele. Da, exact caisele acelea pe care eu le-am mâncat atât de mult şi care cred că au fost atât de îndrăgite de ea şi datorită mie. Cele patru fructe au devenit vedetele meniului zilnic al copilului şi au ajuns să fie protagonistele unor combinaţii dintre cele mai interesante şi gustoase, făcute de mine, mamă cu ceva experienţă într-ale diversificării la activ.

  Hrana preferată poate fi savurată în orice moment

  Toate bune şi frumoase dacă nu s-ar fi terminat de tot caisele, şi aşa puţine în magazine, şi n-am fi rămas descoperite. Am mai încercat cu succes bananele şi avocado-ul, mărul în diferite forme şi găteli, dar nimic nu avea cum să şteargă din lista de preferinţe dulcegele caise. Într-o seară, însă, tati a venit acasă de la serviciu cu trei borcănaşe de piure de caise destinate copilaşilor ce au început diversificarea, dar perfecte şi pentru surorile mai mari, pe principiul reinterpretat de „toţi pentru unul şi unul pentru toţi”. Atmosfera din casă a fost în acea seară ca de petrecere: cele mari au început să chiuie de încântare că sunt din nou bebeluşi, gâgâlicea a ras borcănaşul cât ai zice peşte, soţul a arborat un zâmbet triumfător de best daddy, iar eu am rămas perplexă, neştiind pe cine să pup mai întâi.

  Pupicii merg la HiPP

  Nişte borcănaşe cu cereale Good-Night de la HiPP s-au dovedit a fi cele către care au mers pupicii tuturor. Făcute din lapte preparat care îndeplineşte nevoile copilului şi fulgi integrali de cereale nutritivi, ceea ce le face foarte săţioase, cu calciu pentru oase puternice, precum şi cu vitamina B1, importantă pentru aportul de energie şi pentru sistemul nervos, aceste borcănaşe cu piure de banane şi piure de caise şi mere au fost cele care au reuşit să fie atât de apreciate. Ele au gust foarte bun şi dacă sunt mâncate calde, dar şi reci, nu au niciun adaos de arome şi agenţi de îngroşare (dacă se separă lichidul de masă solidă trebuie doar amestecate), nu au gluten şi nici coloranţi şi conservanţi, iar ingredientele sunt din producţie ecologică.

  Fiind o masă uşoară de seară, borcănaşele nu oferă nici pe departe disconfortul unei cine grele care îl împiedică pe copilaş să doarmă şi au toate şansele să fie rapid îndrăgite de cel mic. Iar pentru că sunt uşor de transportat, pot fi fără probeme luate în geanta de weekend, în cazul în care plecaţi într-o escapadă, dar şi în vacanţe mai îndelungate sau chiar şi în ieşirile în oraş din timpul zilei, când programul se prelungeşte şi ora mesei bate la burtica lui bebe. Iar familiile cu copii mai mari vor vedea, la fel ca şi noi, că borcănaşele cu cereale Good-Night de la HiPP au toate motivele să fie şi pe lista lor de preferinţe. (Şi şşşşşş, nu mai spuneţi la nimeni, dar le-am gustat şi eu şi sunt taaaare bune!)

  Nutriția potrivită înainte de culcare

  Pe lângă aceste borcănaşe, HiPP mai vine în ajutorul părinţilor cu Cerealele Good-Night, instant. Deoarece un somn liniștit și relaxant pe parcursul nopții e important pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului, dar e important și pentru părinţii lui, pe lângă ritualurile de liniștire înainte de culcare și mediul potrivit pentru somn, mesele de seară sățioase și ușor digerabile, care nu pică greu la stomac, sunt, de asemenea, importante pentru a adormi ușor.

  Una dintre variantele către care ar trebui să se îndrepte părinţii este masa de cereale şi lapte, o alegere tradițională, încercată și testată pentru seară. Fulgii delicați şi nutritivi de cereale oferă energia necesară, disponibilă pentru o perioadă mai lungă de timp, sunt ușor digerabili, iar copilul va dormi, de obicei, nederanjat, fără a fi trezit de senzația de foame și va avea parte de un somn relaxant pe parcursul nopții. Iar ca ziua să se termine în liniște, iar somnul să fie şi mai liniştit, nu uitaţi să petreceți timpul de dinainte de culcare îmbrățișându-vă!

  hipp-good-night-totul-despre-mame

   

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa