Proprietățile uleiului de palmier

TOTUL DESPRE MAME
ulei de palmier

Uleiul de palmier, cunoscut și sub numele de ulei Dende, din portugheză, este un ulei de gătit vegetal comestibil provenit din pulpa roșie a fructului de palmier. Este în mod natural de culoarea roșiatică din cauza unui conținut ridicat de beta-caroten.

Uleiul de palmier este o sursă importantă de substanțe carotenoide, de vitamine E, D, K, coenzima Q10, acizi grași, fitosteroli, magneziu și lecitină.

Nu conține colesterol

În plus, beneficiile acestuia pentru organism sunt numeroase. De exemplu, uleiul de palmier, împreună cu uleiul de nucă de cocos, sunt printre cele câteva grăsimi vegetale extrem de saturate. El este semi-solid la temperatura camerei și conține mai multe grăsimi saturate și nesaturate. Ca toate uleiurile vegetale, uleiul de palmier nu conține colesterol. Totodată, uleiul de palmier nu este derivat din organisme modificate genetic.

Menține inima sănătoasă

Sunt studii care au arătat că uleiul de palmier menține inima sănătoasă. De asemenea, acesta se pare că are efecte benefice și asupra tensiunii arteriale.

Scade riscul a numeroase tipuri de cancer

Pe de altă parte, este important de menționat că anumite substanțe antioxidante din compoziția acestuia (precum tocotrienolii) scad riscul apariției mai multor tipuri de cancer precum cel de ficat, stomac, colon sau de piele.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa