Produse din porc cu prea multe grăsimi

TOTUL DESPRE MAME
grasimi

Nu puține sunt miturile care au apărut de-a lungul timpului în ceea ce privește carnea de porc. Noi îți spunem în rândurile de mai jos care sunt produsele din porc cu prea multe grăsimi, tocmai pentru a face alegerile optime când vine vorba de alimentația ta.

Produse din porc cu prea multe grăsimi: salamul

Nu este o noutate că multe dintre salamurile care se găsesc în comerț conțin aditivi și coloranți alimentari, indiferent de sortimentul de carne din care sunt preparate.

Tocmai de aceea specialiștii ne sfătuiesc să citim cu atenție eticheletele când vrem să punem salam în coșul de cumpărături.

Spre deosebire de alte sortimente, salamul de porc poate să conțină până la 50-60% șorici, până la 20% carne de calitate inferioară (anume ceea ce se poate prelucra de pe picioare, gât), condimente, aditivi (pentru a obține un gust mai bun și pentru prelungirea termenului de garanție) și doar un procent mai mic de carne de calitate superioară.

Important de știut că 100 de g de salam de porc poate să conțină între 300-450 de calorii, ceea ce reprezintă un aport semnificativ din caloriile pe care trebuie să le consumăm zilnic. Mai mare este și cantitatea de grăsimi saturate (15-30 g în doar 100 g).

Parizerul, printre produsele din porc cu prea multe grăsimi

Știai că parizerul de porc poate să conțină până la 80% slănină și șorici? Într-un procent mai mic (uneori chiar și sub 10%) se găsește carnea de calitate superioară care este folosită la prepararea produsului.

Având în vedere cantitatea mai mare de grăsimi (peste 28 g la 100 de g) și cea de sare și de potențiatori de gust pe care o conține, indicat este să consumăm în cantitate mică și nu foarte des.

Produse din porc cu prea multe grăsimi: cârnați

O proporție mai mare de grăsimi se găsesc și în cârnații de porc pe care îi găsim pe rafturile magazinelor. Mai exact, specialiștii în nutriție spun că mare parte dintre sortimentele de cârnați pot să conțină până la 60% slănină și șorici, asta pe lângă sare, potențiatori de gust și coloranți alimentari.

Doar 100 de grame de cârnați pot să conțină până la 300 de calorii și aproximativ 25 g de grăsimi (lipide). Mai ales că multe dintre sortimentele de cârnat conțin boia și alți coloranți, nu de puține ori se întâmplă ca produsele pe care le cumpărăm să conțină un procent mai mare de grăsime (slănină) și unul mai mic de carne macră și să nu ne dăm seama.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

Te-ar mai putea interesa