Greutatea acumulată în timpul sarcinii. Cum să scapi de ea

Daniela Ghiorghe
greutatea acumulată în timpul sarcinii

Greutatea acumulată în timpul sarcinii poate deveni un stres în plus după o perioadă de la naștere. Deși fiecare organism este diferit și fiecare proaspăt mămică slăbește în ritmul ei, există câteva reguli care te vor ajuta să scapi de greutatea în plus, scrie newparent.com.

Mai jos găsești câteva sfaturi ca să scapi de greutatea acumulată în timpul sarcinii:

Nu compara

Fiecare femeie crede că va slăbi natural, fără prea mult efort, imediat după ce copilul se va naște. Iar, de multe ori, nu se întâmplă așa. Însă, unele femei sunt mai norocoase și slăbesc mult mai repede. Fiecare organism este diferit, așa că nu te compara cu celelalte femei (sau cu celelalte nașteri, dacă ai mai avut).

Renunță la mâncarea nesănătoasă

Pentru a scăpa de greutatea îl plus acumulată în timpul sarcinii, este esențial să renunți la mâncarea nesănătoasă. Adună toate snack-urile din casă, aruncă-le și înlocuiește-le cu fructe uscate, nuci și iaurt. Consumă apă în mod regulat, iar dacă ai vreo poftă precum înghețata, nu o evita, ci consumă o cantitate mai mică din versiunea fără calorii. Poate că nu vei vedea schimbările imediat, însă acest mod de viață te va ajuta să-ți susții o continuă scădere în greutate.

Alăptează

Alăptarea nu este o formulă magică pentru slăbit, dar ajută. Însă ai grijă să nu te folosești de scuza că alăptezi ca să mănânci mai mult. Alăptarea combinată cu un regim echilibrat și un stil de viață activ te pot ajuta să rămâi fără kilogramele în plus.

Fă-ți timp ca să fii activă

Găsește diferite moduri în care poți avea un stil de viață activ. Fie că faci o plimbare cu bebelușul în jurul blocului sau în parc, ori 30 de minute de yoga dimineața, dacă mișcarea fizică devine o prioritate nu numai că te vei simți mai bine, dar te va și ajuta să nu mai mănânci la fel de mult ca înainte.

Nu mai mănânci pentru două persoane

Este important să nu te înfometezi în timp ce alăptezi și ai grijă de bebeluș, dar, dacă erai obișnuită să mănânci pentru două persoane, acum este timpul să încetezi. Perioada de sarcină a trecut, așa că nu mai este nevoie să mănânci mai mult ca de obicei.

Helen Byrne, fondatoarea BeFit-Mom sfătuiește toate mamele să nu mai mănânce în plus. Ea are trei reguli cu 80%:

  • Pregătește-ți fiecare porție în proporție de 80% față de cât ai mânca în mod normal
  • Mănâncă până când ești sătulă în proporție de 80% și apoi oprește-te
  • Alege cele mai calitative mâncăruri pentru 80% din caloriile zilnice, ca să poți strecura un mic răsfăț în fiecare zi.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa