Cum să menții prăjiturile proaspete

Iulia Mirică
prajiturile-proaspete-totul-despre-mame

Metodele perfecte pentru a păstra prăjiturile proaspete

Știm că mămicile preferă prăjiturile proaspete preparate în casă, în detrimentul celor de la cofetărie sau chiar și supermarket, a căror compoziție nu este neapărat prietenoasă.

Nu suntem de părere că ar trebui să preparați prăjituri în fiecare zi pentru micii pofticioși ai familiei, însă puteți face o cantitate mai mare în weekend și să învățați să le depozitați corect, pentru a se păstra intacte mai mult timp.

Iată câteva secrete pe care le puteți aplica și voi pentru a păstra prăjiturile proaspete și noi!

Recipient pentru a păstra prăjiturile proaspete

Este recomandat să păstrați întotdeauna prăjiturile într-un recipient, cu un capac etanș. Chiar dacă în compoziția acestora nu există ingrediente care să duc la alterarea rapidă a prăjiturilor, acestea se pot întări, făcându-le imposibil de mâncat. De aceea, soluția unui conteiner etanș este ideală.

Trucul cu pâine pentru păstrarea prăjiturilor proaspete

Puteți pune prăjiturile într-un recipient alături de o bucată de pâine. Umiditatea din aceasta va ajuta la păstrarea prăjiturilor moi, umede și proaspete. Dacă nu vreți să stricați o bucată de pâine, puteți folosi colțurile de la o pâine. Schimbați bucata de pâine în fiecare zi sau atunci când aceasta se simte uscată.

Congelarea prăjiturilor

Știați că prăjiturile pot fi congelate, fără a le afecta textura sau gustul? Acestea se învelesc bine și se adaugă într-un recipient cu capac etanș, pentru a le menține în stare proaspătă pentru mai mult timp, în congelator. Prăjiturile pot rămâne proaspete pentru aproximativ 2 săptămâni, dacă le țineți în congelator sau într-un loc în care este o temperatură puțin peste congelare.

Citește și:
Cum să cureţi o rodie
Sunt sau nu legumele congelate sănătoase?
Colesterolul din ouă – mit sau adevăr?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa