Cum să cureţi o rodie

Iulia Mirică
cum-cureti-o-rodie-totul-despre-mame

Metodă eficientă pentru a curăța o rodie fără bătăi de cap

Rodiile sunt fructe de iarnă, fiind originare din Iran. Însă acum sunt cultivate în multe locuri din lume și se regăsesc în multe dintre preparatele culinare. Rodiile au devenit din ce în ce mai populare, datorită gamei lor largi de beneficii pentru sănătate.

Curățarea unei rodii poate fi un procedeu ușor, rapid și distractiv, urmând câțiva pași simpli. Veți reuși să scoateți semințele delicioase, făcând extrem de puțină mizerie.

Dacă vreți, puteți să și congelați semințele acestui fruct, pentru un consum ulterior.

Instrumente necesare pentru a curăța o rodie

rodie
cuțit de bucătărie ascuțit
lingură de lemn (preferabil cu spatele plat)
bol mic umplut cu apă rece
tocător de plastic
șorț
strecurătoare

Este recomandat să folosiți un tocător de plastic, deoarece acesta este mai ușor de curățat decât alternativa sa din lemn. Sucul de rodie poate păta tocătoarele de lemn, însă dacă nu aveți unul de plastic, oțetul sau sarea de lămâie pot reduce petele lăsate de rodii.

4 pași pentru a curăța o rodie:

1. Cele mai multe rodii au două părți proeminente: coroana și ocazional o codiță. Cele cumpărate de la magazin au tulpina deja îndepărtată, lăsând doar coroana. Cu ajutorul cuțitului de bucătărie, se taie coroana, având grijă să eliminați cât mai puțină rodie este posibil.

2. Tot cu ajutorul cuțitului de bucătărie, se taie rodia în jumătate, paralel cu prima tăiere. Dacă ați tăiat rodia corect, ar trebui să vedeți o formă de stea cu cinci colțuri creată de semințe. Clătiți orice suc care curge de la tăierea în jumătăți.

3. Prindeți jumătate din rodie în mâini și trageți ușor de părțile laterale ale fiecărei emisfere pentru slăbi semințele. Repetați cu a doua jumătate a rodiei.

4. Se ia o jumătate de rodie și se ține cu partea cu semințe îndreptată spre palmă, asigurându-vă că există un spațiu între palmă și fruct. Stați cu mâna deasupra bolului cu apă. Începeți să dați cu partea plată a lingurii de lemn în spatele rodiei. Trebuie să folosiți o forță potrivită, având grijă să nu crape coaja fructului, ci doar să cadă semințele. Ajustați felul cum țineți rodia în mână, pentru a scoate toate semințele. Lăsați semințele care cad în palmă să cadă în bolul cu apă, pentru a se spăla. Strecurați semințele de rodie și le puteți mânca sau folosi pentru salate sau prăjituri.

Citește și:
Poţi face apendicită din cauza sâmburilor de fructe?
Budincă de orez cu fructe
Salata de bulgur cu avocado, rodie şi salată verde

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa