Cum să consumi semințele de chia

Iulia Mirică
semintele-de-chia-totul-despre-mame

  Ce beneficii au semințele de chia și cum pot fi ele consumate?

  Semințele de chia sunt cunoscute drept un superaliment, ceea ce înseamnă că au un conținut dens de nutrienți, comparativ cu alte alimente. Într-adevăr, aceste semințe au în compoziție acizi grași omega-3, fibre și proteine.  Semințele de chia nu trebuie să fie măcinate înainte de a fi mâncate pentru a te bucura în totalitate de beneficiile nutritive.

  În plus, semințele de chia au un termen de valabilitate lung, putând fi păstrate cu ușurință pentru mai mulți ani (doi e ideal) într-un loc răcoros și uscat.

  Cum se consumă semințele de chia

  Puteți face cu ușurință budincă din semințe de chia, prin amestecarea unui sfert de ceașcă de semințe într-o cană de lichid (lapte de migdale, lapte de cocos, suc de fructe). Odată ce semințele s-au gelificat, iar amestecul nu mai este apos, atunci este gata budinca. Acest lucru poate dura între 30 de minute și o noapte, în funcție de cât timp ai la dispoziție, iar budinca de chia poate sta proaspătă pentru câteva zile la frigider. Nu ezitați să adăugați condimente, fructe, nuci tocate sau orice alt topping doriți.

  Semințele uscate de chia pot fi adăugate întregi sau pulverizate în smoothie-uri și sucuri, amestecate cu iaurt sau fulgi de ovăz, presărate în salate. Dacă adăugați semințele de chia într-o băutură sau un fel mâncare umed, precum fulgii de ovăz, acestea se vor umfla puțin, dând o ușoară textură crocantă.

  Deoarece semințele de chia sunt capabile să absoarbă o cantitate ridicată de lichid, este important să vă hidratați atunci când le consumați în special în formă uscată.

  Citește și:
  Salată de icre de post cu seminţe de chia
  Budincă de seminţe de chia şi fructe
  6 motive să consumi nuci şi seminţe

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa