Cum păstrăm menta proaspătă?

Iulia Mirică

Metode pentru a menține menta proaspătă

Menta proaspătă este ideală mai ales pentru sezonul estival, în care fiecare zi ar trebui să fie răcorită de o limonadă naturală, făcută în propria bucătărie. În afară de aroma pentru care este cunoscută, printre beneficiile mentei se numără și detoxifierea organismului, prevenirea infecțiilor respiratorii, tratarea răcelilor, îmbunătățirea circulației sanguine și tratarea diareei și crampelor intestinale. Pentru că vrem să vă încurajăm să o folosiți cât mai des, mai ales în timpul verii, am pregătit 2 modalități prin care puteți menține menta proaspătă. Iată care sunt acestea!

Tratați menta ca pe o floare

Scoateți elasticul care ține buchețelul proaspăt de mentă cumpărat din piață. Tăiați puțin tulpinile și rupeți frunzele de la capătul tulpinii. Utilizați aceste frunze pentru gătit. Într-un recipient relativ înalt, cum ar fi un borcan sau o cană, puneți crenguțele de mentă și adăugați suficientă apă pentru a acoperi capetele tăiate. Acoperiți cu o pungă de plastic și țineți la frigider.

Schimbați apa la fiecare două sau trei zile. La fel ca busuiocul, menta va prinde rădăcini dacă o păstrați destul de mult. Această metodă poate fi aplicată și pentru ceapă verde, pătrunjel și busuioc, cu mențiunea că busuiocul nu trebuie lăsat în frigider. În acest fel, puteți păstra menta proaspătă pentru câteva săptămâni.

Împachetați menta în prosoape de hârtie

Puneți frunzele de mentă proaspătă pe un prosop de hârtie umed. Dacă vi se pare că acesta este prea umed, stoarceți-l ușor de apă. Împachetați frunzele în acest prosop de hârtie și puneți-l într-o pungă de plastic. Asigurați-vă că punga este destul de mare, pentru a nu zdrobi frunzele.

Sigilați punga și puneți-o în frigider. Menta proaspătă poate fi păstrată în acest fel cel puțin două săptămâni. De asemenea, această metodă funcționează și pentru alte plante, în special pentru stocarea coriandrului.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa