Cum obţii laptele de migdale?

Iulia Mirică
lapte-de-migdale-totul-despre-mame

Ce este laptele de migdale?

La bază, laptele de migdale este o băutură făcută din migdale și apă. Acesta este o alternativă cunoscută la laptele de vacă. În afară de apă și migdale, se pot adăuga îndulcitori sau săruri. Producătorii de lapte de migdale din comerț adaugă de obicei vitamine și alte ingrediente nutritive, precum și agenți de îngroșare, cum ar fi caragenan, un derivat din alte utilizat în mod obișnuit ca un stabilizator al băuturilor.

Laptele de migdale oferă unele dintre beneficiile sănătoase pe care le au migdalele, precum vitamina E și riboflavina, însă, în general, nivelurile de nutrienți din laptele de migdale sunt mai mici decât din migdale direct.

Atât laptele de migdale produs în casă, cât și cel găsit în supermarketuri se poate strica. Laptele de migdale din comerț are o dată de expirare inscripționată pe ambalaj și ar trebui să fie utilizat în termen de 7 zile de la deschidere. Laptele de migdale preparat în casă ar trebui consumat în termen de două zile.

Este ușor să preparați lapte de migdale acasă, ca să nu mai spunem și că sunt costuri mai scăzute.

Cum se prepară laptele de migdale?

Ingrediente pentru lapte de migdale:

1 cană cu migdale crude, preferabil organice
2 căni cu apă, plus mai mult pentru înmuiere
îndulcitori – miere, zahăr brun, sirop de agave sau sirop de arțar (opțional)

5 pași pentru a prepara lapte:

1. Se lasă migdalele la înmuiat peste noapte sau chiar pentru două zile. Se pun migdalele într-un castron și se acoperă cu aproximativ 2,5 centimetri de apă. Acestea se vor umfla, deoarece absorb apa. Se lasă să stea în bucătărie, acoperite cu o pânză, peste noapte, sau la frigider timp de două zile. Cu cât se macerează mai bine migdalele, cu atât va fi mai cremos laptele de migdale.

2. Se scurg și se clătesc migdalele sub un jet de apă rece. În acest moment, migdalele ar trebui să se simtă puțin spongioase între degete. Este bine să aruncați apa în care le-ați înmuiat, deoarece conține acid fitic, care inhibă capacitatea organismului de a absorbi nutrienții.

3. Se adaugă migdalele și cele 2 căni cu apă într-un blender. Se amestecă la viteza cea mai mare, timp de 2 minute în acest fel: se apasă pe butonul de pornire al blenderului de câteva ori, întrerupt, pentru a sfărâma migdalele, după care se amestecă în mod constant timp de 2 minute. Migdalele ar trebui să fie zdrobite într-o masă foarte fină, iar apa ar trebui să fie de culoare albă și opacă.

4. Se pune o sită foarte fină deasupra unui bol și se toarnă compoziția de migdale și apă. Se presează tot laptele de migdale prin sită. Puteți folosi și o pânză de brânză, în acest caz trebuind să o strângeți bine și să o răsuciți la capăt, pentru a extrage cât mai mult lapte de migdale. Ar trebui să obțineți aproximativ 2 căni.

5. Gustați laptele de migdale, iar în cazul în care vă doriți o băutură mai dulce, puteți adăuga un îndulcitor natural, după gust.

Citește și:
Sucuri pentru un ficat sanatos
Smoothie sănătos cu banane pentru micul dejun
Iaurt din lapte de cocos
Smoothie cu ridichi
Jeleu fin de migdale

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa