Cum decongelezi sigur și rapid carnea

Iulia Mirică
cum decongelezi sigur si rapid carnea totul despre mame

Ce modalități te ajută să decongelezi sigur și rapid carnea

Congelatorul este unul dintre obiectele preferate ale noastre din bucătărie. Avem adesea pește, carne de vită, de porc sau de pui și alte ingrediente care ne ajută să preparăm o masă rapidă, fără a fi nevoie să mai face un drum până la magazin.

Însă atunci când integrezi congelatorul în procesul de gătire, va trebui să înveți cum să decongelezi rapid carnea. Există trei metode atunci când vine vorba de decongelarea cărnii.

O poți alege pe oricare, în funcție de cât timp ai la dispoziție.

Cum să decongelezi carnea în cuptorul cu microunde

Dacă vrei cea mai rapidă metodă de decongelare a cărnurilor, cuptorul cu microunde este opțiunea ideală. Se scoate carnea din ambalaj, se așază pe o farfurie curată și se consultă capacitatea de dezghețare a microundelor. Chiar dacă microundele au o setare specială de dezghețare, tot pot duce la o gătire parțială a cărnurilor și o textură cauciucată. Pentru a te asigura că nu se întâmplă asta, oprește cuptorul cu microunde la fiecare 45 de secunde și verifică.

Cum să decongelezi carnea în apă rece

Carnea se pune într-o pungă resigilabilă , scufundată într-un castron mare cu apă rece de la robinet. Timpul decongelării depinde de mărimea bucăților de carne. Cele mici, cum ar fi cârnații, puii dezosați și bucățile subțiri de friptură, se vor decongela într-o oră. Decongelarea bucăților mai mari va dura între două și trei ore și va trebui să schimbi apa la fiecare oră, pentru a te asigura că încă este rece. Dacă schimbi planurile și te decizi că nu mai vrei să folosești pieptul de pui pe care îl decongelai în apă rece pentru cină, asigură-te că îl gătești înainte de a-l pune înapoi în frigider sau congelator.

Cum să decongelezi carnea în frigider

Să presupunem că ai mai mult timp la dispoziție și planifici cina de mâine seară. În acest caz, modul cel mai bun și sigur pentru a dezgheța carnea congelată este în frigider. Se așază carnea în ambalajul său din plastic sau acoperită cu o folie de plastică, pev o farfurie în frigider, cu o noapte înainte de a te apuca de gătit. Farfuria ajută ca orice umezeală produsă în timpul procesului de decongelare să nu afecteze frigiderul.

Verifică din nou seara următoare și vei găsi o bucată decongelată perfect de pui, pește sau orice tip de carne pregătită pentru gătit. Dacă e vorba de o bucată mare de carne, precum un pui întreg sau o bucată mare de vită, va trebui să o lași mai mult timp, pentru a te asigura că se decongelează perfect. Dacă ai apucat să decongelezi carnea, dar vrei să schimbi meniul, carnea tocată, fiartă și fructele de mare sunt în siguranță încă o zi sau după în frigider, iar carnea de porc, vită, miel, cotletele și fripturile mai pot sta încă 3-5 zile în frigider.

Vă recomandăm un articol care v-ar putea interesa: Carnea de miel, bună pentru copil?

Nu uitați să ne dați un like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa