Cu ce hrănim copilul în deplasare? 6 idei care te ajută

Magda Popescu

Când ești mereu pe fugă și cel mic e nedezlipit de tine, mesele sunt chiar o problemă. Știi că rigurozitatea când vine vorba de mâncare este foarte importantă pentru copii, de aceea, fie că ești în mașină, în parc, la joacă sau în excursie, fii pregătită cu o gustare potrivită momentului și locului în care te afli.

Cu ce hrănim copilul în deplasare? Fie ai la îndemână gustări sănătoase și pe placul celui mic, fie improvizezi! Important este să ai câteva variante. Te ajutăm cu câteva sfaturi oferite de babycenter.com

În parc, iaurtul este cea mai potrivită gustare

Joaca în aer liber e minunată. Pe lângă faptul că mișcarea înseamnă sănătate, alergatul și zbenguiala în aer liber cresc și apetitul. Așa că este nevoie de fiecare dată și de o gustare. Biscuiții din cereale integrale pot fi o soluție bună pentru a amâna puțin masa. O altă variantă ar fi un iaurt în care puteți pune bucățele de fructe (banane sau fructe uscate).

La locul de joacă, brioșe cu legume

Când afară plouă sau copiii vor tobogane cu bile și activități de interior, alegem locurile de joacă. Sunt la fel de ofertante pentru jocuri ce-i storc de energie pe cei mici și provoacă aceeași poftă mare de mâncare. Puneți la pachet sandviș-uri cu pâine integrală, unt și cașcaval sau brioșe cu legume. Se mănâncă ușor, sunt sățioase și sănătoase.

În mașină, bucăți de fructe și de legume

Dacă ești mereu pe drumuri, hrănirea copiilor în mașină face parte din rutina ta zilnică. Dacă ții la tapițerie, evită gustările lichide sau cu sos. Alege felii de măr, boabe de strugure, morcovi sub formă de baghete, sau clătite simple.

În vizita la prieteni alegeți brânzeturile

Primul gând când mergeți într-o vizită și copilul cere mâncare este să nu faceți mizerie. Așa că eliminați din lista de gustări tot ce este cu sos și orice se poate vărsa. Alegeți mâncăruri solide, cum ar fi o caserolă cu brânză tofu sau biluțe de mozzarela cu avocado.

La o petrecere comandă-i felul lui preferat

Dacă petrecerea se desfășoară într-un restaurant, e minunat, puteți lua gustarea de acolo. Alegeți piure de cartofi și carne pe grătar sau la cuptor. Nu sunt riscuri de murdărit, spart pahare și boluri sau de refuzat. Copiii adoră cartofii în orice formă.

La bordul unui avion

Când plecați în călătorii, pe lângă bagajul clasic, e musai să luați și gustări. Aeroporturile nu sunt prea prietenoase când vine vorba de mâncare pentru copii, ce să mai vorbim despre mâncarea din avion. Așadar, pachețelul este o necesitate. Un ou fiert tare este o opțiune minunată pentru un zbor matinal. Mai puteți adăuga cereale instant, pe care le preparați cu o ceașcă de apă caldă, fructe uscate sau fructe proaspete usor de trasportat (banane, mandarine, măr). În felul acesta drumul va fi fără peripeții și fără crize de foame.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa