Copilăria are gust de lapte (P)

Raluca Dumitrică
Lapte in copilarie | Totul despre mame
Laptele nu trebuie sa lipseasca din copilaria nimanui
Lapte in copilarie | Totul despre mame
Laptele nu trebuie sa lipsească din copilaria nimănui

Laptele Bio de la Olympus îţi aduce sănătate şi amintiri de neuitat

Închide ochii pentru câteva secunde. Uită de griji, de ceas, de telefon. Stai aşa, cu ochii închişi, şi întoarce-te la un moment duios şi calm din copilăria ta. Sunt prea multe momentele acelea, nu ştii ce să alegi? Mda, ştiu cum e, aşa că te ajut eu şi-ţi spun un moment al meu.

E început de iarnă şi sunt la ţară, la bunici. Un loc în care orice puşti ar fi fericit, pentru că acolo sunt mulţi copii, verişori şi prieteni, o curte mare în care poţi alerga cât te ţin puterile, dar şi animale blajine care au fost întotdeauna bucuroase când le mângâiam şi le vorbeam într-o limbă necunoscută, inventată pentru a-i zăpăci pe bunici. Printre animalele preferate se află Joiana, văcuţa bălţată cu piele moale, ochi negri şi gene lungi, care ni l-a dat pe Lunel, viţeluşul jucăuş şi frumos, negru ca abanosul. Pe lângă bucuria de a-l avea lângă noi pe Lunel, Joiana ne oferă dimineaţa şi seara un lapte aromat şi dens, pe care eu şi verişorii mei îl bem proaspăt muls, direct din găleata în care e colectat, spre supărarea bunicii ce ne repetă pentru a nu ştiu câta oară că nu e bine să bem lapte nefiert şi în niciun caz din găleata cu pricina.

La fel de plăcut e şi în zilele de sărbătoare, când ceata mare de copii se strânge la soba din bucătăria de iarnă a bunicilor, mănuşile, fularele şi şosetele groase de lână, pline de zăpadă, poposesc pe uşa cuptorului sau direct pe sobă să se usuce, obrajii roşii de ger se dezmorţesc, iar nasurile bocnă intră în cana cu lapte de la Joiana, de data asta fierbinte, de-abia fiert. Când lângă lapte se adaugă şi o felie de cozonac cu nucă şi cacao, satisfacţia e deplină şi ne dorim cu toţii să vină o zăpadă mare cât casa, şcolile să se închidă, iar noi să prelungim starea de beatitudine pe care o simţim.

Azi e destul de greu să mai trăiesc astfel de momente unice, dar pot recrea pentru copiii mei un tablou similar: ne vom aşeza cu toţii pe canapeaua mare din sufragerie, ne vom acoperi picioarele cu un pled din lână moale şi vom bea câte o cană cu lapte fierbinte, proaspăt şi bun, de la Olympus.

Olympus, un lapte miraculos de bun

Laptele este cel mai important aliment cu care intrăm în contact încă de la naştere, iar consumul acestuia contribuie substanţial la menţinerea sănătăţii. Dacă mai întâi laptele băut este cel de la sânul mamei şi care este plin de proprietăţi unice, mai apoi alegem să bem un lapte de vacă bun şi sănătos, ce poate fi consumat în orice moment al zilei, de întreaga familie.

Un astfel de lapte este Olympus Lapte Bio. Olympus nu este doar numele celui mai înalt munte din Grecia, muntele magic din mitologia greacă, ci şi numele unui lapte miraculos de bun, singurul lapte bio de consum din România, colectat de la ferme din Transilvania aflate pe pajişti cu grad foarte redus de poluare, unde animalele sunt hrănite şi crescute conform standardelor înalte ale organismelor internaţionale şi naţionale de reglementare în domeniu. Bio este sinonim cu eco şi organic şi reprezintă produse realizate în armonie cu natura şi cu mediul înconjurător, certificate de un organism autorizat. În unele ţări se foloseşte cuvântul “bio”, în altele “eco”, în altele “organic”, dar, pentru că toate desemnează acelaşi lucru, legislaţia la nivel european le recunoaşte pe toate trei.
Olympus Lapte Bio de consum este un lapte integral standardizat cu 3,5% grăsime şi, pentru că este omogenizat şi pasteurizat la temperatura înaltă, nu este necesară fierberea sa. Este suficient să-l încălzeşti până ajunge la temperatura agreată şi poate fi băut fără teamă, de toţi cei ai casei.

Laptele bio, sursă de acizi graşi esenţiali

Olympus Lapte Bio de Consum | Totul despre mame
Olympus Lapte Bio de consum, laptele sănătos și cu gust de copilărie

Deşi primul lucru pe care îl remarci atunci când bei lapte Olympus este că gustul său seamănă perfect cu cel al laptelui din copilărie, cel mai mare avantaj al laptelui bio este faptul că asigură, în mod natural, un aport substanţial de acizi graşi esenţiali omega-3 şi omega-6, lucru extrem de important atunci când vine vorba de alimentaţie şi de alegerea laptelui bio. Cei doi acizi au efect benefic asupra pielii, asigură sănătatea sistemului osos, a circulaţiei sanguine şi a sistemului respirator, formează şi întreţin creierul şi întăresc sistemul imunitar.
Pentru că organismul nostru nu ştie să producă aceşti acizi graşi, ei nu pot fi obţinuţi decât prin alimentaţie şi trebuie consumaţi într-o anumită proporţie. Raportul ideal este de 1 la 5, deşi în medie este de 1 la 10, deoarece consumăm mai mult omega-6 şi prea puţin omega-3.

Cum laptele bio asigură raportul optim de acizi graşi esenţiali, nu ocoliţi niciodată raftul din magazine în care se află laptele Olympus, pentru că la ora actuală, în România, laptele bio de consum de la Olympus susţine acest aport natural de acizi, în proporţia optimă.

Iar pentru că voi aţi deprins acest obicei sănătos de a bea lapte în copilăria voastră, ajutaţi-i şi pe copiii voştri să se hrănească sănătos. Dar nu uitaţi de pledul călduros şi de ritualul de cuibărire în familie. Veţi crea aşa nu numai o obişnuinţă alimentară bună, ci şi o serie de amintiri de neuitat, cu gust de lapte şi care vor fi cu siguranţă transmise mai departe către următoarea generaţie de prichindei.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa