Ce trebuie să ştii despre carne şi diversificare (P)

Raluca Dumitrică
diversificarea-si-carnea-hipp-totul-despre-mame

Produsele cu carne HiPP de calitate organică îi asigură celui mic sursa excelentă de fier

După primele luni de viaţă ale bebeluşului, mamele încep să fie preocupate de următorul pas important în evoluţia celui mic, diversificarea. Pe lângă interesul pentru scheme de diversificare care să fie adaptate bebeluşului, să îi ofere o evoluţie sănătoasă şi să îl facă să devină un prieten al mâncării, părinţii sunt preocupaţi şi de introducerea celor mai bune alimente în meniul copilaşului. În ecuaţia diversificării apar şi tot felul de dileme din partea părintelui, care nu ştie exact dacă un anumit aliment trebuie introdus şi când. Unul dintre acele alimente importante şi care suscită interes constant este carnea. Iată ce trebuie să ştii despre carne şi diversificare!

Deşi mulţi părinţi nu ştiu exact dacă cei mici trebuie cu adevărat să consume carne în primul an de viaţă, nutriţioniştii sunt de acord că bebeluşii mai mari de 6 luni au nevoie de carne.

Acesta este momentul în care depozitul de fier pe care copiii şi l-au creat în burtica mamei este epuizat, iar fierul trebuie absorbit din hrană, pentru că corpul nu-l poate produce de unul singur. Carnea asigură nutrienţi importanţi pentru o creştere sănătoasă şi este sursa ideală de fier, deoarece fierul din carne este în mod special uşor disponibil pentru corp.

Rolul fierului din carne

Poate că deja vă puneţi întrebările următoare: „de ce este fierul atât de important pentru o creştere sănătoasă? Nu este posibil şi fără?” Pentru un sugar, fiecare deficit din acest oligoelement va avea impact asupra sănătăţii sale.

Fierul este un component al celulelor roşii ale sângelui, care asigură transportul oxigenului prin organism către celule. Celulele au nevoie de oxigen pentru a produce energie pentru corp, iar majoritatea oxigenului este necesar pentru creier. Din aceste motive, fierul este în mod special important pentru dezvoltarea mentală a sugarului.

Deşi consumul cărnii în diversificare îi furnizează copilaşului fier, o mare atenţie trebuie acordată sursei de provenienţă a acesteia. De aceea, cel mai indicat este ca această carne să fie una organică, calitatea ei crescând astfel, iar copilaşul beneficiind de cele mai valoroase proprietăţi ale sale.

Carnea organică, disponibilă în produsele HiPP

Pentru a începe cu bine introducerea cărnii în alimentaţie, părinţii au la dispoziţie produsele HiPP. Cu HiPP ei pot fi siguri că în toate produsele se foloseşte doar carne de calitate organică strict controlată, carne care provine de la animale crescute în condiţii corespunzătoare fiecărei specii. Mai mult, piureurile de legume HiPP şi meniurile cu carne şi legume sunt îmbogăţite şi cu ulei organic din seminţe de rapiţă.

Uleiul din semințe de rapiță reprezintă una dintre cele mai bune surse vegetale de acizi graşi Omega-3. Acest ulei conţine cantităţi ridicate de Omega-3 – de 10 ori mai mult, de exemplu, faţă de uleiul de măsline – iar structura favorabilă de acizi graşi a uleiului din seminţe de rapiţă este foarte eficientă în a ajuta corpul să proceseze aceşti acizi graşi Omega-3 esenţiali.

Un efect secundar favorabil este acela că uleiul din seminţe de rapiţă, utilizat în hrana pentru sugari, este suficient de moderat pentru a nu afecta gustul mâncării – un avantaj clar pentru micuţii gurmanzi.

Te-ar mai putea interesa