Ce să (nu) mănânci atunci când bei alcool

Iulia Mirică

Ce să (nu) mănânci când bei câteva pahare de alcool

Fiecare părinte își poate lua o pauză bine meritată, în care poate ieși și consuma câteva pahare de bere sau chiar de vin, însă care sunt trucurile prin care putem scăpa de mahmureală?

Simptomele tipice de mahmureală sunt: greață, sensibilitate la lumină, dureri de cap, diaree și abilități motorii scăzute, toate aceste schimbări în chimia corpului, inclusiv hormonii și reacțiile chimice din organism, petrecându-se din cauza substanțelor toxice din alcool.

Deși doar o masă sau o băutură sau o mâncare nu poate vindeca mahmureala, anumite alimente sunt mai bune pentru realimentare decât altele.

Ce să mănânci atunci când bei alcool

Banane, kiwi și spanac

Aceste fructe și legume viu colorate sunt încărcate cu potasiu, un electrolit important care este adesea epuizat din cauza efectului diuretic al alcoolului. Dacă nu puteți să mâncați o salată în momentul în care vă treziți, adăugați puțin iaurt și preparați un smoothie cu aceste alimente, pentru a combate mahmureala.

Ouă

Acest mic dejun este bogat în aminoacizi, cum ar fi cisteina și taurina. Taurina stimulează funcția ficatului și poate ajuta la prevenirea bolilor de ficat. Cisteina descompune acetaldehida, substanța care cauzează durerile de cap în momentul când ficatul descompune etanolul.

Biscuiți sau pâine prăjită cu miere

Biscuiții și pâine au carbohidrați simpli, care ridică nivelul zahărului din sânge, fără a deranja stomacul. Adăugați puțină miere, deoarece fructoza va ajuta organismul să elimine alcoolul mai repede.

Ce să nu mănânci atunci când bei alcool

Alimente grase – contrar sfaturilor pe care le primeam de obicei, alimentele grase nu reprezintă cea mai bună opțiune pentru mahmureală. O masă bogată, grasă este mai bună când vine vorba de prevenirea mahmurelii, nu ca remediu al acesteia. Mâncarea unui burger mare înainte de a bea alcool poate împiedica alcoolul să fie absorbit de mucoasa stomacului și fluxul sanguin. În dimineața de după o seară în oraș, cu prietenii, mesele grase pot irita stomacul sensibil, așa că lăsați cartofii prăjiți pentru altă dată!

Te-ar mai putea interesa