Cât de sănătoase sunt ouăle de prepeliță?

Iulia Mirică
ouale-de-prepelita-totul-despre-mame

De ce să adăugăm ouăle de prepeliță în dieta noastră?

Multe persoane nu realizează, dar ouăle de prepeliță oferă beneficii semnificative pentru sănătate. Ouăle de găină au fost consumate mereu ca alimente, iar în ultimele decenii, oamenii de știință au descoperit cât de nutritive sunt acestea. A fost doar o chestiune de timp înainte ca oamenii să devină curioși în legătură cu alte ouă, de asemenea.

Ouăle de prepeliță au o valoare nutrițională mare

Aceste ouă mici au un conținut bogat de vitamine și minerale. Ouăle de prepeliță oferă tot felul de beneficii semnificative pentru sănătate, prin completarea calciului din organismul. De asemenea, au un conținut bogat de colesterol bun. Acestea sunt alcătuite din 13% proteine, aproximativ 2% mai multe decât ouăle de găină. De asemenea, conțin cantități semnificative de vitamina A și B2. Este recomandat să nu consumați mai mult de 10 ouă de prepeliță pe zi, deoarece puteți face supradoză de vitamina A.

Ouăle de prepeliță aduc beneficii organismului

Există multe lucruri pe care ouăle de prepeliță le pot face pentru organismul uman. Unele dintre acestea includ oferirea calciului, stimularea imunității și creșterea nivelului de hemoglobină. Pacienții care suferă de astm și tuberculoză pot consuma cu încredere ouă de prepeliță. Acestea conțin proteina ovomucoid, care se găsește de obicei în unele medicamente.

Ouăle de prepeliță curăță organismul

Ouăle de prepeliță sunt ideale pentru eliminarea metalelor grele din organism, înlăturând și toxinele din sânge. De asemenea, pot scăpa corpul de pietrele hepatice, pietrele de la rinichi sau din vezica urinară.

Ouăle de prepeliță nu provoacă reacții alergice

În afară de a fi practic hipolargenice, aceste ouă nu provoacă diateză. De fapt, cei mai mulți oameni le consumă pentru a lupta împotriva simptomelor alergiilor. Proteina ovomucoid este ceea care face acest lucru. Este ingredientul principal pe care îl veți găsi în multe medicamente anti-alergii, astfel încât puteți să-l consumați direct din natură, din ouăle de prepeliță. Consumul regulat de ouă de prepeliță vă poate ajuta să aveți un sistem imunitar puternic, face pielea să arate mai bine și are un efect important asupra stării generale de sănătate. Deoarece corpul este curățat din interior, va arăta radiant și la exterior.

Ouăle de prepeliță ajută organismul să se vindece după traumatisme

Experții sunt de părere că ouăle de prepeliță pot ajuta la accelerarea recuperării după un accident vascular cerebral și pot ajuta, de asemenea, la menținerea mușchilor inimii puternici. Unii pacienți au experimentat vindecarea ulcerului și gastritei după consumul de ouă de prepeliță, iar unii experți cred că aceste ouă pot ajuta la prevenirea cancerului și la tratarea diabetului zaharat.

Cum se consumă ouăle de prepeliță?

Puteți să le fierbeți, prăji sau găti cum gătiți și ouăle de găină. Lucrul interesant este că le puteți mânca și crude. Nu există riscul apariției salmonelei, deoarece temperatura corpului prepeliței este mult mai mare decât cea a puiului. Acestea nu se pot contamina sau infecta, deoarece conțin o substanță care ucide bacteriile, denumită lizozim. Mulți experți recomandă fierberea ouălor pentru mai puțin de 30 de secunde sau consumate crude, pentru a beneficia de un gălbenuș crud.

Citește și:

Cum să faci cele mai bune ouă bătute
Când îi dăm bebeluşului ouă?
Somon afumat şi ouă bătute: mic dejun cu proteine

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa