Carnea de miel, bună pentru copil?

Alexandra Ion

Vine Paștele și carnea de miel devine unul din subiectele de interes. În aceste condiții, se pune întrebarea dacă pentru cei mici carnea de miel o alegere bună sau nu. De la ce vârstă carnea de miel poate intra în meniul celui mic și, dacă îi dăm carne de miel, care este cantitatea ideală?

Carnea de miel este una din alegerile sănătoase cu o singură condiție de bază.

Mielul viu trebuie să aibă mai mult de 15 kilograme. Sub această greutate, carnea nu este recomandată, în general, și cu atât mai puțin copiilor mici, pentru că este foarte greu de digerat ca urmare unei cantități foarte mare de colagen în carne.

Acest tip de carne face parte din categoria cărnurilor roșii, ideală primăvară datorită conținutului mare de seleniu, fier și fosfor.

Cele trei minerale sunt utile organismului, atât pentru proaspetele mămici, dar și pentru femeile însărcinate și bebelușii mai mari de un an și jumătate, care pot primi carne de miel fără nici un fel de teamă.

Beneficiile aduse de carnea de miel

Carnea de miel este foarte fragedă, gustoasă, dacă este bine preparată și, în ciuda unui gust specific, foarte bogată în proteine de calitate. În 100 de grame de carne de miel sunt: 30,4 grame de proteină, 9,4 grame de grăsime și 95 miligrame de colesterol.

În ceea ce privește caloriile, aceastea variază de la 200 la 300, în funcție de cât de gras este mielul și de ce fel de carne este (pulpă, coaste). Pulpele de miel au mai multe calorii decât coastele.

Beneficiile nutriționale ale cărnii de miel

În 100 grame de carne se află 60% din necesarul zilnic de proteine pentru un adult. În consecință, trebuie mâncată în cantități mici de către toată lumea, iar porția unui copil, între 1,5 ani și 2 ani, nu trebuie să treacă de 50 de grame de carne de miel, scrie whfoods.com.

Carnea de miel este o sursă importantă de seleniu, 100 de grame conținând 50% din doză zilnică recomandată, dar și de vitamine din grupul B, necesare în procesul de formare al globulelor roșii, prevenind anemia sau acoperind deficitul acumulat în timpul iernii.

În dieta copilului între un an și jumătate și doi ani poate fi o alegere bună

Poate fi consumată de două ori pe săptămână, nu mai mult de 50 de grame. Pentru copiii între 2 și 6 ani se recomandă 100-150 de grame de carne de miel într-o zi, dar nu două zile la rând.

Cea mai bună carne pentru cei mici este carnea de pe pulpă. Evită ciorba de miel și preparatele făcute din organe de miel. Este însă ideală carnea pregătită la cuptor.

Înainte de a-i da copilului carne de miel asigură-te că are toate certificatele veterinare necesare și că este o carne proaspătă.

Rețete cu carne de miel

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa