Beneficiile alimentelor alcaline pentru organism

Iulia Mirică
alcaline-totul-despre-mame

  Ce beneficii are o dietă bazată pe proprietățile alimentelor alcaline?

  În momentul în care urmați o dietă bazată pe proprietățile alimentelor alcaline, organismul intră într-o stare alcalină și este mai puțin susceptibil de a suferi de boli cronice. Alimentele și băuturile pe care le consumați în fiecare zi au un impact direct asupra echilibrului acid și alcalin din corpul vostru. Acest echilibru se măsoară prin determinarea valorii pH-ului, care ne spune dacă fluidele și țesuturile din corp sunt mai acide sau mai alcaline.

  Pe o scară cuprinsă între – 4.5, care este foarte acid, și 9.5, care este foarte alcalin, corpul uman este considerat sănătos și alcalin dacă aveți un nivel al pH-ului mai mare de 7. Printre alimentele acide se numără cele mai multe cereale, fasole, carne, produse lactate, pește, alimente procesate și fast food. Vă puteți ajuta organismul cu ajutorul alimentelor alcaline ca cele mai multe fructe, legume, ierburi, nuci, semințe și ceaiuri de plante.

  Dacă aveți o fluctuație ușoară a pH-ului, iar corpul devine mai acid decât ar trebui să fie, vor începe să apară simptome ale unul dezechilibru. Aceste simptome pot fi considerate lucruri mici, cum ar fi oboseala, un ușor caz de sindrom de colon iritabil, iritații ale pielii. Cu toate acestea, problemele minore de sănătate sunt, de fapt, primul semn că organismul ar putea fi prea acid și trebuie să ajungă la o stare mai echilibrată, cu ajutorul alimentelor alcaline. Deși expunerea la germeni, stres și alți factori externi de viață poate provoca apariția acestor simptome, alcalinizarea corpului va reduce apariția lor.

  Mai puține răceli datorită alimentelor alcaline

  Un mediu acid promovează creșterea bacteriilor rele, levurilor și ciupercilor. Dezechilibrul bacteriilor bune din corp vă poate face mai predispus la apariția infecțiilor. Veți fi mai puțin susceptibili la răceală, atunci când organismul este alcalin.

  Prevenirea cancerului cu ajutorul alimentelor alcaline

  Un beneficiu major al organismului alcalinizat este reducerea riscului apariția cancerului. Atunci când corpul este prea acid, nivelul de oxigen este redus, iar metabolismul celular se oprește. Acest lucru poate duce la creșterea celulelor canceroase. Menținerea corpului într-o stare alcalină ajută la înmulțirea celulelor sănătoase, care reprezintă un element cheie în prevenirea cancerului.

  Greutate sănătoasă datorită alimentelor alcaline

  Fructele și legumele ajută corpul să devină mai alcalin, în timp ce alimentele procesate, zahărul, glucidele rafinate și alcool fac organismul mai acid. Prin consumul de alimente alcaline, aveți mai multe șanse să mențineți o greutate sănătoasă. Consumul frecvent de alimente producătoare de acid contribuie la probleme cu greutatea.

  Citeşte şi:
  Alimente împotriva respiraţiei urât mirositoare
  Alimentaţia antistres sau ce trebuie să ai în farfurie pentru a fi calm şi senin
  Când îi dăm bebeluşului nuci?
  Alimente sănătoase care îți dau energie

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa