articol sponsorizat de

Afinele în alimentația familiei. Cum să te aprovizionezi de la cea mai mare plantație de afine BIO din România

Afinele MerryBerry sunt recunoscute atât pe plan intern, cât și internațional. Plantația se întinde pe o suprafață de 115 hectare și se află în Dâmbovița.

Theodora Fintescu, redactor
opii care culeg afine
În județul Dâmbovița găsești cea mai bună sursă de afine bio, proaspete, 100% românești.

La 80 de km de București, în comuna I.L. Caragiale din Dâmbovița, se află cea mai mare plantație de afine BIO din România. Anual, aici se culeg peste 1.500 de tone de afine de cea mai bună calitate, îngrijite fără substanțe chimice, ideale pentru familiile preocupate de alimentația sănătoasă și hrana din surse sigure. Catalogate drept superalimente, afinele conțin vitamine și minerale esențiale pentru o bună funcționare a organismului și ajută sistemul imunitar în lupta împotriva infecțiilor.

La plantația de afine MerryBerry din Dâmbovița, care se întinde pe o suprafață de 115 hectare, afinele sunt cultivate, îngrijite și culese cu respectarea tuturor normelor BIO: fără substanțe chimice, fără organisme modificate genetic, departe de surse de poluare.

Toate acestea înseamnă că produsele rezultate sunt curate și bogate în nutrienți, cu proprietăți nealterate în niciun fel de chimicale. Mai mult, pentru plantare au fost selectate de către specialiștii fermei doar soiuri gustoase, cu fructe dulci.

Plantația de afine MerryBerry.

În același loc din Dâmbovița se află și depozitul frigorific, unde se sortează, împachetează și depozitează afinele BIO imediat după ce au fost culese. Datorită aparaturii performante, fructele ajung în depozit şi pe linia de ambalare în 15 minute din momentul culegerii, ceea ce garantează păstrarea calităţii. Mai mult, culegerea afinelor se face manual, în felul acesta fructele păstrându-și forma intactă.

Pentru că linia de sortare și ambalare automată este una de ultimă generație, la consumatori ajung doar afinele care îndeplinesc toate standardele de coacere, dimensiune și aspect. Tot pentru menținerea calității, afinele BIO se sortează, împachetează și livrează în regim frigorific.

Sortarea afinelor MerryBerry, în depozitul frigorific din Dâmbovița.

De ce să alegi produse de la plantații BIO

Dincolo de lipsa substanțelor și a organismelor modificate genetic, plantațiile care au certificare bio sunt atent monitorizate de organismele de control și fiecare etapă de dezvoltare respectă norme clare, pentru menținerea standardelor. Ritmul de creștere și coacere a fructelor este cel natural, iar depozitarea și transportul se fac în așa fel încât produsele să își mențină forma, gustul și proprietățile nutritive la valori maxime.

Afinele BIO MerryBerry se pot comanda direct pe site, iar pentru a beneficia de o reducere de 10% introduceți în câmpul de comandă codul MAME10. Reducerea este valabilă până pe 1 august. În pagina de comandă puteți selecta cantitatea dorită și săptămânile în care să se facă livrarea. Fructele ajung la dumneavoastră în cea mai bună formă, gata de servit sau preparat.

Pentru a vă bucura de toate proprietățile acestui supraaliment, este ideal să le consumați proaspete, întregi. Atunci când acest lucru nu este posibil, puteți opta pentru varianta congelată, cea mai bună opțiune de conservare în cazul fructelor, și care permite păstrarea valorii nutritiționale în procent de 90%. Aceasta începe să se diminueze pe măsură ce afinele sunt supuse la temperaturi ridicate sau prin pasteurizare, însă se păstrează totuși o cantitate semnificativă de micronutrienți.

Beneficiile consumului de afine pentru copii și adulți

Considerate supraalimente, datorită proprietăților nutritive pe care le au, afinele ar trebui consumate regulat, atât proaspete, cât și în diverse rețete de desert sau smoothie.

Afine de pe plantația MerryBerry.

Gustul dulce-acrișor face ca afinele să fie o gustare ideală pentru cei mici, cu mențiunea că bebelușii aflați la începutul diversificării trebuie să le consume blenduite sau sub stricta supraveghere a părinților, pentru a nu se îneca.

Iată care sunt beneficiile consumului de afine în familie, atât pentru copii, cât și pentru adulți:

  • Bogate în antioxidanți și vitamina C, afinele contribuie la menținerea unui sistem imunitar puternic. În cazul copiilor mici, care merg în colectivitate și sunt expuși virusurilor și bacteriilor, alimentele de susținere a imunității sunt extrem de importante. Efectul antibacterian al afinelor face ca acestea să fie extrem de eficiente în cazul infecțiilor urinare și al cistitelor, sucul de afine ajutând la eliminarea E.coli din tractul urinar. Studii recente arată că flavonoidele, compuși ce se regăsesc în afine, au rol important în scăderea riscului de infecții ale aparatului respirator .
  • Afinele conțin un mix de vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului: vitamine din complexul B, A și E, vitamina K, fier, fosfor, mangan, calciu, cupru, zinc și seleniu. Pentru un aport optim, este important consumul regulat al alimentelor de acest tip.
  • Extractul de afine conține compuși esențiali pentru menținerea vederii optime și a sănătății ochilor.
  • Antioxidanții prezenți în afine conferă acestora proprietăți antiîmbătrânire și antitumorale.
  • Consumul regulat de afine reglează tensiunea arterială, reducând astfel riscul de a dezvolta boli cardio- vasculare. Având un conținut ridicat de fibre, antioxidanți puternici și compuși care dizolvă colesterolul rău, afinele sunt aliatul ideal în prevenirea bolilor de inimă.

Afinele BIO MerryBerry se pot comanda direct pe site, iar pentru a beneficia de o reducere de 10% introduceți în câmpul de comandă codul MAME10. Reducerea este valabilă până pe 1 august. În pagina de comandă puteți selecta cantitatea dorită și săptămânile în care să se facă livrarea. Fructele ajung la dumneavoastră în cea mai bună formă, gata de servit sau preparat.

Te-ar mai putea interesa