8 accidente din bucătărie care au dus la super descoperiri culinare

Raluca Dumitrică
descoperiri-culinare-totul-despre-mame

descoperiri-culinare-totul-despre-mame

7. Cafeaua

Unul dintre cele mai ciudate accidente care au dus la descoperirea unui produs atât de apreciat azi se datoraza nu vreunei persoane anume, ci… caprelor. Se spune că un păstor dintr-o Etiopie de demult şi-a pierdut caprele pe când plecase cu ele la păscut, iar în momentul în care le-a regăsit a observat că erau deosebit de energice şi de binedispuse. Pentru că i s-a părut ciudat comportamentul lor, păstorul le-a urmărit şi a văzut că mâncau boabe crude de cafea. A încercat şi el fructele roşiatice ale pomului şi a continuat să le consume, observând efectul benefic la capitolul energie pe care îl aveau asupra lui. Secretul boabelor de cafea a fost împărtăşit unui călugăr care s-a gândit să fiarbă fructul şi să consume licoarea obţinută, iar vestea s-a răspândit imediat.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa