6 siropuri care nu trebuie să-ți lipsească din cămară

Delia Grigoroiu
Siropuri naturale MaNa magazin natural
Siropuri naturala MaNa magazin natural Totul despre mame
Epuizat după atâta sirop

Și a continuat cu o sticlă de sirop de afine…

Sticla cu sirop de afine mi-a fost reală prietenă, pansament stomacal, medicament și alinare în cele mai grele 3 zile din vara aceasta, când cel mic a suferit de o enterocolită virală.

Poate nu știați, dar afinele, sub orice formă, suc, fructe, extract, sunt recomandate în cazul afecțiunilor stomacale, crampelor și a diareii infecțioase. Iar sucul de afine l-a pus pe băiețelul meu pe picioare mai repede decât au făcut-o toate medicamentele administrate la un loc.

 

Am terminat sticla în două săptămâni, cam atât a rezistat în frigider după deschidere, asta pentru că ne-am alintat cu toții. Ne place sucul de afine, domle, ce să mai discutăm. Și e și primul suc pe care mi-l cumpăr la următoarea comanda on-line.

Merișorul este un inamic natural al infecțiilor

Siropul de merișor e următorul pe terminate, de fapt, cred că nu mai ține nici el prea mult, căci merișorul este unul din fructele pe care noi toți le mâncam zilnic cu drag, iar acest suc a cam înlocuit fructele. Și pe bună dreptate: nu e numai gustos, ci are o grămadă de proprietăți. Merișorul este indicat în cazuri de tranzit intestinal perturbat (constipație sau diaree) și are efect antiseptic, fiind considerat un inamic natural al infecțiilor. Dar, până una alta, este atât de buuun! (Citat aproximativ din Luca.)

Mai avem așa în frigider, la ora la care citești acest text: sirop de ghimbir în miere presat la rece și sirop de brad, în miere, preparat sub același procedeu de presare la rece. Desigur, sunt deja consumate, mai bine jumătate din conținutul lor, pentru că sunt bune! Dincolo de faptul că ghimbirul este indicat în diverse afecțiuni (cum ar fi herpesul, angina, sinuzita, febra, răul de transport), și este afrodisiac, antiinflamator, antiseptic, antiviral, aperitiv, tonic pulmonar, este și delicios. Iar pe mine m-a ajutat, real, într-o criză de bilă, după o noapte nedormită, după episodul copilului cu enterocolită. Al doilea sirop rămâne de achiziționat când s-o termina sticla din frigider. Culmea, îi place și soțului, deși nu prea e amator de bere cu ghimbir în mod normal.

Iar despre siropul de brad, cine nu știe că e musai de avut în casă indiferent dacă ai sau nu copii? Pentru că e bun pentru o gamă mare de afecțiuni: amigdalite, boli de rinichi, boli de nervi, boli pulmonare, bronșite, colite, enterocolite, faringite, gripă, guturai, infecții ale pielii, infecții urinare, tuse. Nicio iarnă fără sirop de brad, nicio răceală fără extract de brad și uite așa treci de anotimpul rece și de virozele luate de la grădi!

Ce-am făcut cu siropul de coacaze negre și de ce lipsește el din povestea mea? Ei bine, l-am făcut cadou unei familii cu două fetițe frumoase, care iubesc fructele de coacăze și cărora le-am făcut o mare surpriză. (Am auzit că l-au dat gata într-o zi!)

Nu-i târziu să-ți întregești cămara cu aceste siropuri și o poți face rapid, doar în câțiva pași, comandându-le on-line de pe MaNa, magazin natural, un magazin de familie pentru familie.

(Foto: Dedi Grigoroiu)

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa