5 motive să consumi ghimbir zilnic

Iulia Mirică
de-ce-e-bine-sa-mananci-ghimbir-in-fiecare-zi-totul-despre-mame

De ce e bine să mănânci ghimbir în fiecare zi?

Nu numai că este aromat, ghimbirul este o rădăcină minune, care te poate ajuta să te simți mai bine pe diverse planuri. Se numără printre cele mai sănătoase și gustoase condimente care se regăsesc în lume, având un conținut bogat de nutrienți și compuși bioactivi. Cu toate că rădăcina de ghimbir este cunoscută mai ales ca un condiment, aroma sa nu este singurul atu pe care îl are. În Asia, a fost folosit pentru beneficiile sale aduse organismului uman o perioadă îndelungată de timp.

Ghimbirul poate fi utilizat în stare proaspătă, uscat, sub formă de pudră, ulei sau suc și se adaugă uneori în compoziția produselor cosmetice. Acesta este, de asemenea, un ingredient des întâlnit în rețete. Parfumul unic și aroma ghimbirului provin din uleiuri naturale, dintre care cel mai important este gingerolul. Acesta este principalul compus bioactiv din ghimbir, responsabil pentru mare parte din proprietățile sale medicinale, având efecte anti-inflamatorii și antioxidante puternice. Iată o parte din motivele pentru care e bine să consumi ghimbir în fiecare zi!

Pentru a opri stările de vomă

Femeile gravide din întreaga lume se bazează foarte mult pe puterile ghimbirului atunci când vine vorba de grețurile de dimineață. Eficacitatea sa împotriva stărilor de greață și a vărsăturilor este dată de gingerol și alte uleiuri volatile pe care le conține ghimbirul. Poți să-l folosești și dacă ai rău de mare sau de mișcare în general.

Pentru a reduce nivelul colesterolului

Nivelul ridicat al colesterolului rău din organism este direct proporțional cu riscul apariției unei boli de inimă. Alimentele pe care le mănânci pot avea o influență puternică asupra nivelurilor de colesterol rău. Într-un studiu de 45 de zile realizat pe un eșantion de 85 de persoane care aveau nivelul ridicat de colesterol, 3 grame de pulbere de ghimbir a dus la micșorarea semnificativă a colesterolului.

Pentru a ajuta în lupta împotriva osteoartritei

Osteoartrita este o problemă de sănătate des întâlnită. Aceasta implică degenerarea articulațiilor din organism, ceea ce duce la simptome cum ar fi dureri articulare și rigiditatea încheieturilor. Într-un studiu efectuat pe un eșantion de 247 de persoane care sufereau de osteoartrita genunchiului, cei care au luat extract de ghimbir au observat dureri mai puține și au luat mai puține medicamente contra durerii. Un alt studiu a constatat că ghimbirul în combinație cu scorțișoară, mastic și ulei de susan, poate reduce durerea și rigiditatea pacienților cu osteoartrită, atunci când este aplicat local.

Pentru a transpira sănătos

Consumul de ghimbir poate duce la eliberarea naturală a agenților liberi natural, care se regăsesc în transpirația oamenilor. Acești agenți au un efect anti-bacterian, ceea ce înseamnă că transpirația nu va mirosi prea puternic. Este remediul perfect pentru zilele toride de vară, când aerul condiționat nu pare a face față mereu.

Pentru o viață intimă activă

Ghimbirul este cunoscut și drept un afrodisiac. Acesta are abilitatea de a încălzi organismul prin creșterea constricției vasculare, iar excepție nu fac nici organele intime. Este, de asemenea, cunoscut și pentru stimularea virilității.

Citește și:
3 motive să consumi alge marine
Limonadă pentru detoxifiere
Când îi dăm bebeluşului mâncare condimentată?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa