3 motive să consumi germeni de grâu

Iulia Mirică
germeni-de-grau-beneficii-totul-despre-mame

Beneficiile consumului de germeni de grâu (grâu încolțit)

Germenii de gâu sunt un concentrat de substanțe nutrive. Sunt bogați în grăsimi nesaturate, fibre, proteine, vitamina B1, B2, B6, magneziu, vitamina E. Germenii de grâu ne pun la dispoziție, într-o variantă concentrată, exact substanțele nutrive care vo fi îndepărtate atunci când se prelucrează grâul pentru a se obține făina albă.

Printre beneficiile consumului de germeni de grâu se numără:

Sănătate musculară

Proteinele din germenii de grâu ajută la menținerea mușchilor sănătoși, repararea țesuturilor deteriorate, reglarea nivelului de energie din organism și redarea echilibrului sistemului global. Proteinele sunt, de asemenea, o cerință esențială pentru persoanele care doresc să reintre în formă și să-și crească masa musculară.

Sarcină sănătoasă

Germenii de grâu au un conținut bogat de acid folic, care este un factor important în asigurarea sănătății copiilor sănătoși pentru femeile gravide. La femeile care au un nivel sănătos de folați în sistemul lor se reduce riscul deficiențelor tubului neural.

Lupta împotriva diabetului

Prezența acidului folic din germenii de grâu are un efect secundar pentru persoanele care prezintă riscul de diabet zaharat. Acidul folic este corelat negativ cu un compus numit homocisteină din organism, care este strâns legată de o serie de condiții nocive, cum ar fi bolile vasculare, diabetul și bolile de inimă. Prin urmare, dacă adăugați doze normale de germeni de grâu în dietă, veți reduce nivelul de homocisteină din organism.

În plus, germenii de grâu mențin glicemia la un nivel normal datoită fibrelor, protejează creierul deoarece au acizi grași Omega 3, au efect antioxidant datorită conținutului de vitamina E.

Cum poți face grâu încolțit?

Pentru a face grâu încolțit, veți avea nevoie de o cană cu boabe de grâu, bine spălate în prealabil. Boabele se vor pune într-o farfurie adâncă și se acoperă cu apă. Peste acestea, se pune un prosop de hârtie și se lasă la căldură pentru aproximativ 24 de ore. Se scurge apa, se stropesc o dată la 8 ore până încep să încolțească.

Cum se consumă germenii de grâu?

După ce a crescut de 1-2 milimetri, grâul încolțit se clătește bine și se poate mânca dimineața, pe stomacul gol. Se poate mărunți și amesteca cu miere/lapte/scorțișoară, pentru un gust mai bun, se poate adăuga în smoothie-uri, în cerealele de dimineață, în terciul de ovăz, în supe sau în brioșe. Este recomandată o cură de 1-2 săptămâni, cu 3-6 linguri pe zi, după care faceți o pauză de 2 săptămâni.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa