Sandvici cu ceapă caramelizată

TOTUL DESPRE MAME
sandvici cu ceapă caramelizată
Sandviciul cu ceapă caramelizată se poate servi cu o salată de legume proaspete/ Shutterstock

Știți poverbul care spune că bucătarii buni fac sandviciuri bune? Nu? Nici noi, deoarece tocmai l-am inventat, dar suntem convinși că spune un adevăr. Inspirația în bucărie este 100% capabilă să transforme un banal sandvici într-un regal pentru gurmanzi, atunci când în schemă apare un ingredient surpriză – ceapa caramelizată.

Ceapa caramelizată este o delicatesă care adaugă un gust dulce și bogat multor preparate. Iată câteva idei creative despre cum poți folosi ceapa caramelizată.

Adaugă ceapa caramelizată pe burgeri sau în sandvișuri pentru a le oferi o notă dulce și savuroasă. Se potrivește bine cu carne de vită, pui sau burgeri vegetarieni. De asemenea, o mai poți pune și în bruschette, crostini, quesadillas sau tacos.

Folosește ceapa caramelizată ca topping pentru pizza sau tarte. Combinația dintre gustul dulce și textura moale poate îmbogăți experiența gustativă. Se mai poate pune și în compoziția de plăcintă sau quiche pentru un gust rafinat și complex. Poate fi combinată cu brânzeturi, spanac sau alte legume.

Ingrediente pentru sandvici cu ceapa caramelizată

1 felie de pâine proaspătă • 1 felie generoasă de brânză Gouda afumată (se poate înlocui cu alte brânzeturi semi-moi, cum ar fi Emmental, Gruyère sau Cantal) • 1 ceapă galbenă sau roșie medie • 1 linguriță de zahăr brun • 1 1/2 linguri de oțet balsamic • 1 lingură de maioneză • puțin unt

Mod de preparare

Începeți prin a carameliza ceapa se topește puțin unt într-o tigaie și se pune ceapa tăiată solzișori. Se lasă până când se înmoaie. Se adaugă zahărul, se amestecă până când se caramelizează și se toarnă deasupra oțetul balsamic, puțin câte puțin. Se lasă ceapa să se gătească până când se evaporă tot lichidul, în jur de 20 de minute. Se ia tigaia de pe foc și se lasă ceapa să se răcească.

Se pregătește felia de pâine. Se întinde pe ea maioneză într-un strat subțire, se așează brânza (dacă este puțin încălzită este excelent) și deasupra se pune ceapa caramelizată. Se mai poate adăuga și o felie de piept de curcan sau alt tip de carne pentru a-l transforma într-un prânz sățios și delicios.

Dacă ți-a plăcut această rețetă mai poți încerca și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa