Tartine cu cremă de somon

Iulia Mirică
somon afumat

Un prânz savuros – tartine cu cremă de somon

Aveți nevoie doar de 5 minute pentru a pregăti acest prânz savuros bazat! Rețeta de tartine cu somon vă va face viața mai ușoară, iar proprietățile nutritive ale somonului vă vor face să repetați această rețetă mai des decât credeați.

O cantitate de 110 grame de somon afumat are un conținut de aproximativ 2 grame de acizi grași omega-3, acizi care previn apariția bolilor cardiovasculare.

Ingrediente pentru tartine cu cremă de somon:

150 grame de somon afumat
200 grame de cremă de brânză
1 lingură de smântână (opțional)
zeama de la 1/2 lămâie
1 legătură mică de mărar sau arpagic
4-5 felii de pâine

6 pași pentru a prepara tartine cu cremă de somon:

1. Fâșiile de somon afumat se taie în bucăți mici.

2. Se pune crema de brânză lăsată la temperatura camerei pentru 20 de minute împreună cu smântâna (dacă utilizați) și zeama de la jumătate de lămâie într-un blender, se asezonează cu piper și se pasează până ajungeți la consistența dorită.

3. Se adaugă și somonul afumat în blender și se lasă puțin, la viteză redusă, pentru o cremă de somon cu mici bucăți, sau mai mult dacă vreți o compoziție omogenă.

4. Se toacă mărunt legătura mică de mărar sau arpagic și se amestecă în crema de somon.

5. Crema de somon este perfectă împreună cu pâinea din făină integrală de secară. Se taie 4-5 felii și se pun în prăjitorul de pâine la ce treaptă doriți. Dacă nu aveți prăjitor, le puteți pune pe grilajul cuptorului încălzit în prealabil la temperatură ridicată. Se lasă până când au o culoare arămie, se întoarce pe cealaltă parte, până când are culoarea perfectă.

6. Se întinde crema de somon pe feliile de pâine prăjită, cât timp sunt calde.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa