Tagliatele cu ton, capere și sos de lămâie

Iulia Mirică
tagliatele-cu-ton-totul-despre-mame

    Rețetă italienească de paste – tagliatele cu ton, capere și sos de lămâie

    Un preparat rapid pentru prânz sau pentru cină poate fi această rețetă de tagliatele cu ton, capere și sos de lămâie. Gradul de dificultate al preparării sale este redus, fiind gata în aproximativ o jumătate de oră.

    Ingrediente pentru tagliatele cu ton, capere și sos de lămâie:

    340 grame de paste tagliatele
    sare grunjoasă
    piper negru proaspăt măcinat
    280 grame de ton în ulei de măsline
    3 căței de usturoi, tăiați în felii subțiri
    2 linguri de capere, preferabil clătite și scurse bine
    1 vârf de cuțit de fulgi de ardei roșu
    1 linguriță rasă de coajă de lămâie
    1 lingură de zeamă de lămâie
    2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
    1/4 cană de pătrunjel verde proaspăt tocat

    4 pași pentru a prepara tagliatele cu ton, capere și sos de lămâie:

    1. Pastele se gătesc într-o oală mare cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe pachet, până devin al dente. Se păstrează 1 1/2 căni din apa în care au fiert pastele, iar acestea se scurg bine.

    2. Se încinge o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă tonul cu uleiul său și usturoiul și se gătește, amestecând de câteva ori, până când usturoiul este auriu, pentru aproximativ 5 minute. Se adaugă caperele și fulgii de ardei și se lasă pentru 30 de secunde să se gătească.

    3. Se toarnă o cană cu apa în care au fiert pastele și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă pastele gătite și se aduce iar la punctul de fierbere, amestecând de câteva ori, până când lichidul este redus la un sos care acoperă pastele.

    4. Se închide focul și se adaugă zeama și coaja rasă de lămâie, uleiul, pătrunjelul. Se condimentează cu sare și piper, se mai adaugă apă în care au fiert pastele, câte 2-3 linguri pe rând, până când pastele sunt acoperite uniform. Se servesc cu fulgi de ardei presărați deasupra.

    Citește și:
    Paste cu sos ragu
    Paste la cuptor în vas de lut
    Paste cu sos de avocado

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa