Supa cremă de roșii – un prânz răcoros care se gătește rapid

Iulia Mirică
supa cremă de roșii farfurie
În cazul în care nu știați că puteți face foarte rapid un prânz răcoros, această rețetă pentru supa cremă de roșii este perfectă.

Rețetă fresh pentru supa cremă de roșii

În cazul în care nu știați că puteți face foarte rapid un prânz delicioss, această rețetă pentru supa cremă de roșii este perfectă și nu va trebui să petreceți mai mult de 40 de minute în bucătărie, depinzând de rapiditatea cu care puteți toca legume.

Puteți personaliza această rețetă pentru supa cremă de roșii, adăugând unele dintre ierburile aromate preferate, precum și condimente. Fie că faceți supa de roșii mai îngroșată sau mai lichidă, gustul final vă va satisface preferințele culinare cu siguranță.

Ingrediente pentru supa cremă de roșii:

2 linguri de unt nesărat
1 ceapă
1-2 căței de usturoi
400 de grame de roșii
sare grunjoasă
piper proaspăt măcinat
1 1/2 căni de supă de pui sau apă
1/2 cană de smântână (opțional)

6 pași pentru a prepara supa cremă de roșii:

1. Se topește untul într-o oală, la foc mediu.

2. Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul și se gătesc în untul topit, până devin moi și translucide, în timp ce amestecăm constant. Le putem lăsa la prăjit aproximativ 3 minute în total.

3. Se decojesc roșiile și se adaugă în oală, alături de supa de pui sau apă. Se asezonează cu sare și piper, se aduc la punctul de fierbere, după care micșorăm flacăra și fierbem timp de 10 minute.

4. Compoziția cu roșii se adaugă într-un blender sau se folosește un blender vertical pentru a transforma ingredientele într-un piure.

5. Dăm supa la foc mic. Puteți adăuga smântână, dacă doriți și asezonăm cu sare și piper.

6. Preparatul supă cremă de roșii se poate servi imediat sau se poate transfera într-un bol, pus în apă cu gheață pentru a se răci. O puteți mânca atât rece, ca o supă fresh pentru zilele de vară, cât și caldă, cu crutoane.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa