Sparanghel cu lămâie şi parmezan

Iulia Mirică
sparanghel-cu-lamaie-totul-despre-mame

Rețetă rafinată, dar simplă: sparanghel cu lămâie și parmezan

Există mai multe tipuri diferite de sparanghel disponibile – cel gros, cel subțire, baby sparanghel, verde, sălbatic, chiar și alb. În afară de aspectul lor, diferența reală este când vine vorba de gust.

Puteți pregăti sparanghel cu lămâie și parmezan ca garnitură sau ca starter, înainte de un fel principal de mâncare. Modalitatea de preparare este foarte ușoară, neavând nevoie de vreo tehnică specială pentru a pregăti acest fel de mâncare. Îi puteți ruga și pe cei mici să vă ajute să pregătiți această rețetă, în acest fel ghidându-i către produse sănătoase, pregătite corect. Iată cât de ușor și rapid puteți face sparanghel cu lămâie și parmezan în propria bucătărie:

Ingrediente pentru 4 porții de sparanghel cu lămâie și parmezan:

2 pumni mari de sparanghel (aproximativ 800 grame)
zeama de la 1 lămâie
ulei de măsline
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1 bucată de parmezan pentru ras

3 pași pentru sparanghel cu lămâie și parmezan:

1. Cele 800 grame de sparanghel, orice tip pe care doriți să-l folosiți, se spală bine și se îndepărtează capetele lemnoase.

2. Combinația de parmezan, ulei de măsline și lămâie merge perfect cu sparanghelul. Se încălzește o tigaie sau un grătar mare, în care se adaugă bucățile de sparanghel bine uscat, până când se rumenesc frumos.

3. De îndată ce sparanghelul este gata, se pune pe 4 farfurii, se stoarce sucul de la o lămâie peste și de trei ori mai mult ulei de măsline. Se condimentează cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat după gust, după care se ia o bucată de parmezan și se rade peste sparanghel cu ajutorul unei răzători. Această rețetă va răsfăța papilele gustative ale celor dragi, precum și ale invitaților. Este perfectă pentru zilele călduroase de vară, deoarece se prepară ușor și are un gust răcoritor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa