Sos cu fructe de pădure

Iulia Mirică
sos-cu-fructe-de-padure-totul-despre-mame

Rețetă de sos cu fructe de pădure pentru tarte

Pentru această rețetă de sos cu fructe de pădure puteți folosi afine, zmeură, merișoare sau mure. De asemenea, le puteți combina pe acestea, pentru un amalgam culinar mai sofisticat. Este foarte ușor de preparat și ideal pentru rețete de tarte sau chiar ca topping pentru preparate cu piept de rață. Puteți dubla sau chiar tripla cantitatea de ingrediente folosite, în momentul în care aveți mai mulți invitați sau pofticioși în familie. Dacă găsiți fructele proaspete în piață este perfect, însă puteți întotdeauna să folosiți și fructe congelate. Iată cum puteți prepara sosul cu fructe de pădure în propria bucătărie!

Ingrediente pentru sos cu fructe de pădure:

1 cană de fructe de pădure congelate
1 lingură de zahăr granulat
2 linguri de apă rece
1 lingură de amidon de porumb

3 pași pentru a prepara sos cu fructe de pădure:

1. Fructele de pădure se spală bine sub un jet de apă rece și se scurg bine cu ajutorul unei strecurători. Se adaugă într-o oală cu baza mai groasă, la foc scăzut. Nu adăugați apă, deoarece va exista suficient lichid de la fructele de pădure.

2. Se adaugă zahărul peste fructe, putând adăuga mai mult sau mai puțin, în funcție de preferințele fiecăruia. Se gătește până când fructele se decongelează bine, iar zahărul s-a dizolvat complet, pentru aproximativ 5 minute. De asemenea, puteți înlocui zahărul cu miere, pentru o variantă mai sănătoasă a acestei rețete.

3. Se adaugă apa rece și amidonul de porumb în amestecul de fructe de pădure și se amestecă până când se îngroașă, pentru aproximativ 5 minute. Se amestecă în mod constant, pentru a nu se lipi sosul de recipientul în care îl gătiți. Încercați să păstrați cele mai multe dintre fructele de pădure întregi, pe cât posibil. Rămâne să asortați sosul cu o tartă delicioasă, cu un desert sau cu un preparat bazat pe carne.

Te-ar mai putea interesa