Paste cu sos bolognese fără carne

Iulia Mirică
paste-sos-bolognese-fara-carne-totul-despre-mame

Rețetă de post: paste cu sos bolognese fără carne

Dacă țineți post sau nu vreți să mai mâncați carne, cine spune că trebuie să renunțați la unele dintre rețetele preferate de mâncare? Ce-ar fi să încercați o rețetă de sos bolognese fără carne?

Este ușor de preparat, rapid și foarte gustos.

Ingrediente pentru sos bolognese fără carne:

4 linguri de ulei de măsline
400 grame de brânză tofu, mărunțită
3 căței de usturoi
6 linguri de pastă de tomate
150 mililitri de vin roșu
800 grame de roșii tocate la borcan
1/2 linguriță de zahăr
1/2 linguriță de oregano uscat
1/2 linguriță de cimbru uscat
50 grame de migdale tocate mărunt
1/4 linguriță de sare de mare
400 grame de spaghete fierte conform ambalajului, pentru servit
oregano proaspăt, pentru servit

4 pași pentru a prepara sos bolognese fără carne:

1. Cățeii de usturoi se curăță și se toacă mărunt. Cele 6 linguri de pastă de tomate se amestecă într-un bol mic împreună cu 4 linguri de apă.

2. Se încălzește o tigaie și se rumenesc nucile, până când devin parfumate. Se închide focul și se lasă să se răcească ușor, după care se adaugă într-un procesor de alimente și se macină grosier. Se condimentează cu sare.

3. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Se adaugă brânza tofu și se gătește sote timp de 3 minute. Se adaugă și usturoiul și se călește pentru 2 minute. Se adaugă amestecul de pastă de tomate, vinul, roșiile tocate, zahărul, oregano uscat și crimbrul. Se asezonează, se aduce la punctul de fierbere, apoi se mai lasă să fiarbă timp de 10-15 minute.

4. Cât timp se face sosul, puteți găti pastele, în apă fierbinte cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Se scurg, păstrându-se 1/2 de cană cu apă. Se adaugă apa și pastele în sosul pregătit și se amestecă bine. Se stropesc cu migdale sărate și se presară oregano proaspăt, pentru intensificarea aromelor acestei rețete.

Iată și un fel de mâncare pe care nu îl vor refuza niciodată cei mici: Tăiței cu nucă

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa