Smoothie perfect pentru detoxifierea matinală

Iulia Mirică
smoothie

Rețeta perfectă de smoothie, care te ajută să detoxifiezi organismul

Alimentele consumate în timpul micului dejun sunt extrem de importante. De aceea, ne-am gândit că ai putea beneficia de detoxifierea matinală, cu ajutorul acestui smoothie delicios, ușor și rapid de preparat. Ultimul lucru pe care și-l dorește corpul tău dimineața sunt proteinele grele și preparatele cu grăsimi, cum ar fi ouăle și baconul. Acest lucru poate inversa toată munca grea depusă de corpul tău în timpul nopții, pentru a repara și regera țesuturile din zilele precedente. Consumul exorbitant de alimente în timpul dimineții îți taxează corpul și te va face doar să te simți obosită, țâfnoasă și deprimată.

La trezire, bea o jumătate de litru de apă

Consumul meselor bogate în fructe, în timpul dimineții, este unul dintre cele mai bune moduri de a-ți începe ziua. Acestea te vor face să te simți bine, energică și luminoasă. Acest smoothie este o modalitate foarte bună de a stimula ficatul, vezica biliară și rinichii, consumul lui ducând la ajutarea eliminării toxinelor, care au fost acumulate ca un efect secundar al reparării și regenerării țesuturilor din timpul nopții. Când dormim, corpurile noastre sunt preocupate de îmbunătățirea felului în care vom funcționa în cea de-a doua zi – încă un motiv pentru care somnul este atât de important. Începe și tu rutina de dimineață cu acest smoothie care te ajută să detoxifiezi organismul, după ce te-ai hidratat cu puțină apă în prealabil. Încearcă să bei undeva între jumătate de litru și un litru atunci când te trezești.

Vei avea nevoie de 7 ingrediente pentru a prepara acest smoothie, gata în aproximativ 10 minute. Este preferabil să-l faci în timpul verii, pentru a te bucura de calitățile fructelor proaspete, dar nu spune nimeni că nu poți congela fructele și profita de aroma lor și în anotimpurile mai răcoroase. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a fi cu un pas mai aproape de un organism sănătos!

INGREDIENTE

2 căni cu zmeură
1 cană cu mango, curățat și tocat cubulețe
1 cană cu suc de portocale proaspăt stors
1 cană cu varză creață
4 centimetri de rădăcină de ghimbir, curățată
zeama de 1 lămâie, proaspăt stoarsă
1 cană de apă de nucă de cocos

PREPARARE

1. Ingredientele se adaugă împreună într-un blender.

2. Se amestecă timp de aproximativ 30 de secunde, până când obții o textură omogenă și minimizezi oxidarea.

Tu ce alte rețete de smoothie-uri de detoxifiere ai mai încercat și ai observat îmbunătățiri ale stării tale generale de sănătate?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa