Gustare rapidă pentru mămicile ocupate – salată cu tăiței ramen
Tăițeii ramen sunt o mâncare cu specific japonez, fiind la fel de specifici pentru această țară cum este curry-ul pentru India. Ne-am gândit să-ți prezentăm o idee pentru o gustare sănătoasă perfectă pentru zilele călduroase de vară. Această salată cu tăiței ramen se prepară imediat, iar ingredientele pregătite mai jos ajung pentru 4 porții. Iată cum o poți face în propria bucătărie!
Ingrediente pentru salată cu tăiței ramen:
pentru salată:
450 grame de salată coleslaw mix
1 cană cu morcov curățat și mărunțit
1 cană cu varză mov tăiată felii
2 pachete de fidea ramen, mărunțită (nu se folosesc pachetele de condimente)
1 cană de păstăi edamame, decojite și fierte
4 mandarine, decojite și feliate
1/2 cană de migdale, feliate subțire
1/2 cană de nuci caju
1/3 cană de ceapă verde, mărunțită
1 varză mov, din care 1/2 tăiată mărunt
pentru vinegretă cu miere:
2/3 cană de ulei vegetal
1/3 cană de miere
1/4 cană de oțet de orez
2 lingurițe de sos de soia
1/4 linguriță de ulei de susan
1 vârf de cuțit de sare și piper negru
3 pași pentru a prepara salată cu tăiței ramen:
1. Tăițeii ramen se zdrobesc într-o pungă. Se combină tote ingredientele pentru salată, cu excepția verzei mov și a vinegretei, într-un bol mare. Se amestecă bine, până când se combină toate ingredientele.
2. Se rup frunze din varza mov netocate. Se servește salata în castronul tapetat cu frunze de varză.
3. Se amestecă toate ingredientele pentru vinegretă și se stropește salata cu aceasta. Se servește imediat sau se acoperă și se lasă la frigider pentru cel mult 24 de ore.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.