Rețetă de sos salsa făcut în casă

Iulia Mirică
sos salsa

Sos salsa gata în 7 minute

Îți place să mai diversifici preparatele culinare făcute acasă pentru cei dragi? De exemplu, în unele seri ai putea să încerci bucătăria mexicană, cunoscută pentru aromele sale și gusturile iuți. Sosul de salsa merge perfect cu burrito, fajita și multe alte preparate. Acest sos salsa este atât de ușor de preparat, încât poate fi gata în aproximativ 7 minute. Este un timp bine investit și te vei bucura că nu ai deschis un borcan cu sos salsa de la magazin, ci ai făcut tu propria rețetă în casă. Pentru că îți poți regla cum vrei tu cât de iute să iasă la final.

Iar sosul fresh de salsa va intra în competiție chiar și cu sosul preparat de restaurantul tău mexican preferat. Și toate aceste beneficii doar cu un efort minim din partea ta. După cum vei observa în rețeta de sos salsa de mai jos, nu există cantități ale ingredientelor folosite. Există câteva motive pentru acest lucru: unii ardei jalapeno sunt foarte iuți, iar iuțeala altora abia se simte. Poți începe sosul cu unul singur, iar dacă vrei să faci un sus mai iute, să mai adaugi pe parcurs și să guști.

Dacă sosul obținut este prea iute, atunci adaugă mai multe roșii pentru a-i tăia din iuțeală. Nu există o cantitate corectă sau greșită de ingrediente. Gustă, iar dacă nu este pe placul tău, mai adaugă ingredientul care crezi că-i lipsește într-o cantitate mai mare.

INGREDIENTE

ardei jalapeno
ceapă
coriandru
roșii proaspete sau conservate
sare
usturoi (opțional)

PREPARARE

1. Ardeii jalapeno se spală bine sub un jet de apă rece. Se curăță de codițe și se taie în jumătăți, transversal. Ceapa se curăță de coajă, se clătește și se taie la fel, pe jumătate. Frunzele de busuioc se desprind de pe crenguță, se clătesc, se lasă să se usuce puțin, după care se adaugă într-un procesor de alimente, alături de ardei și ceapă.

2. Roșiile se clătesc, se șterg, se taie în jumătăți sau chiar și bucăți mai mici, după care se adaugă și ele în procesorul de alimente. Usturoiul se curăță de coajă și se pune în procesorul alimentar. Se pasează bine toate ingredientele, până când ajungi la compoziția dorită, și se asezonează cu sare.

Tu la ce preparat te gândești să potrivești acest sos salsa făcut în casă?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa