Reţetă de negresă uşor de pregătit

Iulia Mirică
retete-de-negresa-usor-de-pregatit-totul-despre-mame

Rețetă de negresă perfectă pentru răsfățații familiei

Această rețetă de negresă necesită câteva ingrediente disponibile la prețuri accesibile, pe care le puteți găsi la orice supermarket, gradul de dificultate al preparării ei fiind scăzut. În aproximativ 10 minute puteți pregăti compoziția aluatului de negresă, iar în alte 35 minute, veți avea gata un desert delicios, care merge perfect alături de un pahar cu lapte călduț sau un ceai aromat.

Pe scurt, cu această delicioasă negresă, mai că nici nu îți mai vine să ieși din casă în weekendurile friguroase, iar la pregătirea ingredientelor vă pot ajuta chiar și cei mici în bucătărie!

Iată ce pași trebuie să urmați pentru a prepara acest deliciu culinar în doi timpi și trei mișcări!

Ingrediente pentru rețetă de negresă:

250 grame de unt
430 grame (2 căni) de zahăr pudră
4 ouă
225 grame (1 1/2 căni) de făină albă
80 grame (3/4 cană) de pudră de cacao
1 linguriță de esență de vanilie
pudră de cacao, suplimentar, pentru presărat

4 pași pentru a face rețetă de negresă:

1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de aproximativ 20 x 30 centimetri.

2. Untul se topește într-o cratiță cu baza mai groasă, la foc mediu. Se închide focul și se amestecă zahărul. Se adaugă și ouăle, câte unul pe rând, amestecând constant compoziția, pâncă când aceasta devine omogenă, densă și lucioasă.

3. Se adaugă în ploaie făina și pudra de cacao în amestecul de ou și se amestecă bine, până când se întrepătrund toate ingredientele. Se adaugă și esența de vanilie și se mai amestecă încă o dată, cu ajutorul unei spatule de lemn. Se toarnă aluatul de negresă în tava tapetată cu hârtie de copt.

4. Se lasă în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute sau până când iese curată o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii. Se lasă pe aragaz să se răcească complet. Se taie cuburi mari și se presară pudră de cacao.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa