Reţetă de hummus verde

Iulia Mirică

Hummus verde delicios pentru pofticioși

Ne-am gândit să vă prezentăm și varianta de hummus verde, care este la fel de delicios ca hummusul pe care îl consumați în mod normal, dar cu un adaos de substanțe nutritive și prospețime. Iată cât de ușor și rapid puteți prepara și voi această gustare absolut delicioasă în propria bucătărie! Vă avertizăm că o să le placă atât de mult celor dragi, încât va trebui să repetați această experiență culinară.

Ingrediente pentru hummus verde:

1/4 cană de tahini
1/4 cană cu suc proaspăt de lămâie (1 lămâie mare)
2 linguri de ulei de măsline extra virgin
1/2 ceașcă de pătrunjel proaspăt tocat
1/4 ceașcă de tarhon proaspăt tocat
2-3 linguri de arpagic proaspăt tocat
1 cățel mare de usturoi tocat
1/2 linguriță de sare
1 cană cu năut
1-2 linguri de apă (opțional)

5 pași pentru a prepara hummus verde:

1. Tahini se amestecă împreună cu sucul de lămâie, cu ajutorul unui blender, până obțineți o compoziție omogenă și cremoasă, adică aproximativ 1 1/2 minute.

2. Se adaugă uleiul de măsline, pătrunjelul, tarhonul, arpagicul, usturoiul curățat și tocat în prealabil și sarea în amestecul format și se mai amestecă în blender pentru aproximativ 1 minut, făcând pauze pentru a curăța pereții bolului în care se află compoziția.

3. Se adaugă și jumătate din cantitatea de năut în blender și se pasează pentru aproximativ 1 minut. Se curăță compoziția de pe pereții vasului și se adaugă și năutul rămas. Se mai pasează înca 1-2 minute sau până când hummusul devine o pastă mai groasă.

4. Dacă doriți o compoziție mai cremoasă, puteți adăuga 1-2 linguri de apă și amesteca iar compoziția în blender, până când ajunge la consistența potrivită.

5. Se pune hummusul într-un bol, se burnițează o lingură de ulei de măsline deasupra sa și se presară și ierburi tocate mărunt, suplimentar față de compoziție. Puteți ține hummusul într-un vas etanș la frigider până la o săptămână, dacă nu se consumă tot în momentul preparării.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa