Reţetă de hummus rapidă

Iulia Mirică

Gustarea perfectă pentru cei mici – hummus făcut de noi

De câte ori nu v-ați dorit o gustare rapidă și sănătoasă pentru copii, dar erați în pană de idei? V-am pregătit o rețetă de hummus care folosește năut și tahini, iar rezultatul final este reprezentat de o pastă absolut delicioasă. Iată cât de ușor și rapid puteți face acest preparat în propria bucătărie!

Ingrediente pentru hummus:

425 grame de năut
1/4 cană (60 mililitri) de zeamă proaspătă de lămâie
1/4 cană de tahini
1/2 cățel mare de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
1/2 – 1 linguriță de sare
1/2 linguriță de chimen
2-3 linguri de apă
1 vârf de cuțit de boia de ardei dulce/picantă pentru servire

4 pași pentru a prepara hummus:

1. În bolul de la un procesor de alimente sau într-un blender, se amestecă tahini și zeama de la o lămâie (1/4 de cană), timp de 1 minut. Se curăță pereții bolului și se mai amestecă pentru încă 30 de secunte. Acest timp adițional ajută crema de tahini să producă un hummus mai cremos și mai omogen.

2. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt, urmând să-l amestecați împreună cu uleiul de măsline, jumătatea de linguriță de chimen, sarea și amestecul de tahini cu zeamă de lămâie. Se amestecă într-un blender sau procesor de alimente pentru 30 de secunde, după care curățați pereții bolului și mai amestecați iar compoziția pentru jumătate de minut.

3. Dacă folosiți năut din conservă, se scurge lichidul, după care se clătește bine cu apă. Se adaugă jumătate din cantitatea de năut în compoziția obținută până acum și se amestecă timp de un minut. Se curăță pereții și baza bolului, se adaugă restul cantității de năut și se mai amestecă pentru 1-2 minute sau până când se îngroașă pasta.

4. Pentru a crea consistența perfectă, se adaugă pe rând 2-3 linguri de apă în blender și se amestecă încet, până când pasta nu mai este foarte groasă, iar năutul s-a zdrobit complet. Pentru a servi hummusul, se stropește cu o linguriță de ulei de măsline deasupra și cu boia de ardei, dulce sau picantă după preferințe. Puteți păstra hummusul la frigider pentru aproximativ o săptămână.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa