Reţetă de guacamole: pastă de avocado

Iulia Mirică

Rețeta perfectă de guacamole

Această rețetă de guacamole este rapidă și foarte ușor de preparat, fiind perfectă pentru quesadillas sau servită ca o gustare cu legume crocante. Îi puteți ruga și pe cei mici să vă ajute în bucătărie, ba mai mult îi puteți învăța de la o vârstă fragedă cum se curăță corect avocadoul. Având în vedere că pulpa se scoate cu ajutorul unei linguri, nu veți avea emoții lăsându-i în preajma cuțitelor. Substanțele nutritive din această rețetă va fi pe placul vostru, iar gustul delicios pentru cei dragi. Iată cum puteți prepara și voi acasă rețeta perfectă de guacamole sau, cu alte cuvinte, o pastă de avocado bună de te lingi pe degete!

Ingrediente pentru guacamole:

1/2 ceapă roșie mică
1-2 ardei roșii proaspeți
3 fructe de avocado copt
1 buchet de coriandru proaspăt
6 roșii cherry coapte
zeama de la 2 lămâi
ulei de măsline extra virgin
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara guacamole:

1. Ceapa se curăță și se spală, iar ardeii roșii se spală, se scoate cotorul acestora, se curăță bine de semințe. Ceapa și ardeii se taie pe un tocător, cât de mărunt puteți.

2. Fructele de avocado se spală, se taie pe jumătăți, se scot sâmburii, iar cu ajutorul unei linguri se scoate pulpa și se toacă mărunt și aceasta pe tocător.

3. Frunzele de coriandru se spală, iar majoritatea cantității se toacă mai mare, adăugând și roșiile cherry care se taie mărunt.

4. Se adaugă toate ingredientele într-un bol, se scoate zeama de la 2 lămâi și se adaugă în bol, împreună cu o lingură de ulei de măsline extra virgin și sare de mare și piper negru proaspăt măcinat. Se amestecă toate ingredientele bine, până când obțineți o compoziție omogenă și se ornează cu frunze de coriandru. Puteți să mai adăugați sare și piper, după gustul fiecăruia.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa