Popcorn cu caramel pregătit în casă

Iulia Mirică

Desertul ideal pentru vizionările de film de acasă – popcorn cu caramel

Îți poți rezerva aproape mereu o jumătate de oră înainte de vizionarea unui film alături de cei dragi pentru a face o gustare îndrăgită de toată lumea – popcorn cu caramel. Nu vorbim de acel popcorn pe care îl găsiți în punguțele special făcute pentru cuptorul cu microunde, ci de o rețetă ușoară care poate fi făcută sănătos în bucătăria fiecăreia dintre voi. Fără cuptor cu microunde, fără E-uri sau alte substanțe periculoase pentru organismul uman, popcornul cu caramel poate fi făcut urmând câțiva pași!

Ingrediente pentru popcorn cu caramel:

pentru popcorn:

1/4 cană cu ulei vegetal
1/2 cană cu boabe de porumb

pentru caramel:

125 grame de unt
3/4 cană cu zahăr alb
2 linguri de miere
1 cană cu nuci pecan, fărâmițate

4 pași pentru a prepara popcorn cu caramel:

1. Se pune hârtie de copt într-o tavă de cuptor. Se încălzește uleiul vegetal într-o cratiță mare, la foc mediu. Se adaugă două boabe de porumb. Dacă acestea încep să se învârtă în jurul unui cerc, atunci uleiul este destul de fierbinte.

2. Se adaugă restul de boabe de porumb și se acoperă cu un capac etanș. Când începe să se facă popcornul, se agită ușor cratița. Se închide focul atunci când boabele de porumb nu mai pocnesc. Se transferă într-un castron mare, îndepărtând boabele negătite.

3. Pentru a face caramelul, se adaugă untul, zahărul și mierea într-o cratiță, la foc mediu. Se lasă pentru 5-7 minute, amestecând constant, până când zahărul se dizolvă. Se aduce amestecul la punctul de fierbere, după care se mai lasă pe foc 5-8 minute sau până când începe să se rumenească și se închide focul.

4. Se adaugă nucile pecan în caramel și se toarnă acesta peste popcorn, amestecându-se până când se acoperă toate floricelele cu caramel. Se împrăștie acestea pe tava pregătită. Se lasă la răcit, după care se pot servi.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa