Preparatul preferat al copiilor – pizza în formă de pâine
Probabil că pizza este una dintre rețetele preferate ale copiilor, dar știai că poți face o pizza în formă de pâine?
Acest preparat nu necesită cunoștințe culinare prea multe și poate fi făcut cu topping-urile preferate ale piticilor pofticioși. Servit cu sos de pizza, este perfect ca o gustare sau ca o cină obișnuită, alături de cei dragi. Ca să nu mai spunem că te scapă de orele petrecute în bucătărie, în timpul unei săptămâni ocupate. Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru 4-5 porții.
INGREDIENTE
pentru aluat:
1/4 cană cu apă călduță
1/2 plic de drojdie instant
3/4 cană cu apă, la temperatura camerei
1 linguriță de ulei de măsline extra-virgin
2 căni cu făină
2/3 linguriță de sare
pentru pizza:
1/2 cană de sos de tomate
1 cană cu mozzarella proaspăt mărunțită
1/4 cană de felii de pepperoni
alte topping-uri, după preferințe
PREPARARE
1. Pentru a prepara aluatul, se adaugă apa călduță într-un bol și se adaugă drojdia. Se lasă pentru 5 minute sau până când se dizolvă și începe să se umfle. Se adaugă făina și sarea într-un alt bol și se amestecă ingredientele. Se adaugă apa la temperatura camerei și uleiul de măsline în compoziția cu drojdia, amestecându-se din nou.
2. Se amestecă ingredientele uscate cu cele lichide și se frământă aluatul. Aluatul ar trebui să fie puțin lipicios. Dacă este prea lipicios, se mai adaugă făină. Se acoperă bolul cu o folie de alimente și se lasă să crească pentru 1-2 ore.
3. Pe o suprafață presărată cu făină, se întinde aluatul de pizza într-un dreptunghi. Se adaugă sosul de tomate, brânza și feliile de salam. Cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit, se taie aluatul în fâșii lungi, după care în pătrate, astfel încât să rămâi cu 20 de pătrate.
4. Se îngrămădesc pătratele unul într-altul și se adaugă într-o tavă de pâine, unsă cu ulei în prealabil. Se acoperă tava cu folie de plastic și se mai lasă să crească pentru 30 de minute.
5. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Se lasă pizza la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când partea de sus este rumenită. Se mai lasă să se răcească pentru 10 minute, după care poate fi servită.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.