Rețetă delicioasă de piure de cartofi dulci cu lapte de cocos
Această rețetă de piure de cartofi dulci cu lapte de cocos își are proveniența din Hawaii, însă e folosită de mămicile din întreaga lume ca o soluție sigură pentru mesele copiilor. Cartofii dulci au un conținut bogat de vitamina A și beta-caroten. De asemenea, o porție de 200 de grame de piure din cartofi dulci conține aproximativ 65% din porția minimă de vitamina C de care avem nevoie într-o zi. Alăturarea sa cu laptele de cocos într-un preparat delicios îi atribuie și beneficii precum detoxifierea organismului, întărirea imunității și menținerea sănătății glandei tiroide.
Ingrediente pentru piure de cartofi dulci cu lapte de cocos:
5-6 cartofi dulci (aproximativ 1 1/2 kilogram)
3/4 cană cu lapte de nucă de cocos
sare și piper (fiecare poate adăuga ce cantitate dorește, după gust)
1 lingură de sirop de arțar (ingredient opțional, se folosește dacă vă doriți un piure de cartofi mai dulce)
1 linguriță de ghimbir ras
6 pași pentru a prepara piure de cartofi dulci cu lapte de cocos:
1. Se curăță cartofii de coajă și se taie bucăți mari. Se curăță și ghimbirul și se dă pe răzătoare cantitatea care încape într-o linguriță.
2. Se pune la fiert o oală mare cu apă. Se adaugă puțină sare și cartofii dulci și se fierb aproximativ 20 de minute sau până când se frăgezesc. Îi puteți încerca înțepându-i cu o furculiță.
3. Se scurg cartofii și se transferă înapoi în oală sau într-un alt recipient mare, cu baza plată.
4. Se adaugă 1/2 de cană de lapte de nucă de cocos, aproximativ jumătate de linguriță de sare și puțin piper.
5. Pasăm cartofii până când obținem o compoziție omogenă și mai adăugăm lapte de cocos ulterior, până când ajungem la consistența dorită.
6. Se pun ghimbirul ras și siropul de arțar, dacă doriți, amestecându-se împreună cu cartofii.
Sfat pentru atunci când preparați piure de cartofi dulci:
Puteți face o porție mai mare, pe care o puteți ține la frigider pentru maximum patru zile.