Paste cu sos pentru copii. Două rețete delicioase și rapide

Iulia Mirică
paste cu sos copil care mănâncă
Când ajung la vârsta de 10 luni, cei mici pot încerca noi rețete, printre care se numără și cele de paste cu sos. Puteți fi sigure că cei mici le vor adora!

2 rețete delicioase de paste cu sos pe gustul copiilor

Cu această rețetă de paste cu sos îi veți ajuta pe cei mici să se îndrăgostească de felurile de mâncare cu paste. Prima oară puteți încerca pastele fără gluten, adică paste de porumb sau orez, și apoi puteți prepara același fel de paste pentru toată familia.

Noi vă punem la dispoziție o rețetă de paste cu sos roșu pe gustul piticilor și o rețetă de paste dulci cu fructe.

Paste cu sos roșu pentru copii

Ingrediente pentru paste cu sos pentru copii:

250 de grame de paste scurte
25 de grame de unt
50 de grame de cașcaval sau brânzică de vaci
2 roșii
2 căței de usturoi
1/2 ardei roșu
1/2 lingură de ulei de măsline
1/2 piept de pui
1 linguriță de oregano
1 vârf de sare

4 pași pentru a prepara paste cu sos roșu pe gustul copiilor:

1. Se pun pastele la fiert într-o oală cu apă. Punem separat și puiul la fiert într-o altă oală, cu puțină sare.

2. Roșiile le curățăm de coajă și le punem în blender, împreună cu usturoiul zdrobit, foarte puțină sare, jumătatea de ardei roșu, curățat de semințe și oregano, pentru a prepara sosul de roșii.

3. În momentul când se fierbe puiul, îl scurgem și îl tăiem în bucăți mici. Amestecăm carnea de pui cu sosul de roșii preparat la blender și o cană de apă și le introducem în cuptor preîncălzit la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.

4. Pastele se scurg cu ajutorul unei strecurători, iar în momentul când sosul devine o pastă cremoasă, se scoate din cuptor și se toarnă peste paste. Puteți răzui puțin cașcaval, însă mai sănătos este să adăugați puțină brânză de vaci în preparat.

Paste cu sos dulce și fructe

Pentru că ne plac și deserturile delicioase, ne-am gândit și la o rețetă de paste cu sos dulce și fructe, ușoară de făcut și care poate fi oferită ca desert. .

Ingrediente pentru paste cu sos dulce și fructe:

200 de grame de paste
2 mere
1/2 plic de zahăr vanilat
1 vârf de cuțit de scorțișoară
1/2 linguriță de unt

3 pași pentru a prepara paste cu sos dulce și fructe:

1. Se spală și se taie mărul în bucățele foarte mici. Acestea se pun într-un bol în care am amestecat în prealabil zahărul vanilat cu o cană de apă.

2. Se pun pastele la fiert, se scurg bine și se amestecă împreună cu apa și zahărul vanilat.

3. Se unge un vas de cuptor (yena) cu jumătatea de linguriță de unt, se adaugă compoziția de paste și se introduce la cuptorul preîncălzit la foc mic, pentru aproximativ 15 minute. Puteți pune și puțină scorțișoară pe deasupra. De asemenea, merele pot fi înlocuite cu ce fructe găsiți proaspete în piață.

Te-ar mai putea interesa