Rețetă de mere coapte – deliciul piticilor, gata cât ai clipi

Iulia Mirică
rețetă de mere coapte farfurie
Merele au numeroase proprietăți benefice pentru copii. Ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă de mere coapte, pe care o puteți prepara împreună cu copiii.

Rețetă de mere coapte

Știm că merele au numeroase proprietăți benefice pentru cei mari, dar și pentru cei mici, printre care se numără întărirea gingiilor, oaselor și reducerea la jumătate a riscului de cancer. Ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă de mere coapte ușoară, pe care o puteți prepara împreună cu copiii. Până și piticii voștri cu vârstele cuprinse între 3 și 6 ani (sau peste) pot prepara acest desert, cea mai aromata combinație fiind cea cu înghețată de vanilie. Având în vedere că timpul de preparare pentru această rețetă de mere coapte este estimat undeva la 25 de minute, iar ușurința rețetei este perfectă pentru cei mici, considerăm că este modalitatea perfectă de a începe să-i învățăm pe cei mici cum să gătească.

Rețetă de mere coapte – Ingrediente pentru 6 porții de mere coapte:

6 mere
o mână de stafide
2 linguri de zahăr brun deschis Muscovado
1 linguriță de scorțișoară
1 bucată de unt (cât o cutie de chibrituri)
2 lingurițe de zahăr brun din trestie Demerara

6 pași pentru a prepara această rețetă de mere coapte:

1. Ideal este ca adulții să pornească cuptorul la 200 de grade C (180° C dacă e cu ventilator și treapta 6 pe gaz).

2. Se pune fiecare măr pe blatul de lucru și se împinge dispozitivul de eliminare a cotorului în centrul fiecăruluia. În această situație, îi putem lăsa pe cei mici să încerce, însă sub supravegherea atentă a unui adult.

3. Se amestecă stafidele, zahărul brun deschis Muscovado și scorțișoara împreună într-un castron.

4. Punem merele în picioare, unul lângă altul, într-un vas de copt acoperit cu hârtie specială de copt. Folosind degetele, împingem un pic din amestecul de stafide, zahăr și scorțișoară în centrul fiecărui măr.

5. Adăugăm câte puțin unt pe fiecare și presărăm zahărul brun Demerara pe deasupra.

6. Se pune vasul în cuptor, până când merele se gătesc în interior. În principiu, le puteți lăsa undeva în jurul a 20 de minute.

Sfat pentru atunci când preparați această rețetă de mere coapte:

Copilul tău poate fi capabil să elimine cotorul merelor, dar asigură-te că stă suficient de sus pe suprafața de lucru, astfel încât să poată împinge ferm în jos cotorul. Puteți schimba cu ușurință umplutura de mere – caisele uscate tocate funcționează la fel de bine precum stafidele, iar fulgii de migdale, alunele mărunțite sau nucile vor da o crustă delicioasă preparatului.

Te-ar mai putea interesa