Maioneză de post

Iulia Mirică

Rețetă rapidă de maioneză de post

Mămicile care țin post, însă nu vor să renunțe la preparatele sofisticare ce folosesc maioneză, pot încerca această rețetă rapidă de maioneză de post. Dacă nu aveți plănuită o rețetă care să folosească o cantitate mare de maioneză de post, puteți folosi jumătate din cantitățile de ingrediente folosite în rețeta de mai jos. Iată cât de ușor și de rapid puteți face acest preparat în propria bucătărie, putându-l adăuga în cele mai delicioase rețete, fără a le schimba gustul!

Ingrediente pentru aproximativ 2 căni de maioneză de post:

1 cană de caju
1/2 cană de apă plată
2 linguri de zeamă proaspătă de lămâie
2 lingurițe de oțet de mere
1 1/2 lingurițe de praf de muștar (sau muștar Dijon)
1 cățel de usturoi
1/2 linguriță de zahăr brun
1 linguriță de sare de mare
1 1/4 căni de ulei de măsline extra virgin

3 pași pentru a prepara maioneză de post:

1. Se lasă la înmuiat nucile caju pentru aproximativ 4 ore, după care se scurge apa și se mai clătesc încă o dată. Usturoiul se curăță și se taie mărunt. Se adaugă toate ingredientele, cu excepția uleiului de măsline în blender, la viteză mare.

2. Se amestecă la viteză ridicată până când obțineți o compoziție omogenă și cremoasă. Se curăță pereții blenderului și se pune capacul. Se dă la viteză mică și, în timp ce este pornit, se adaugă câte puțin ulei de măsline constant, creând o emulsie. La jumătatea cantității de ulei adăugate se mai curăță pereții blenderului și se pornește din nou, adăugând câte puțin, în mod constant, uleiul rămas. La final, măriți ușor viteza blenderului.

3. Maioneza de post se pune într-un borcan de sticlă închis cu un capac ermetic și se dă la frigider. Maioneza se va îngroșa semnificativ pe măsură ce se răcește și va avea consistența maionezei tradiționale. Se poate lăsa la frigider pentru aproximativ 7-10 zile.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa